Descriere
Brânză San Michali Siros PDO 125gr
- Brânză San Michali Siros PDO 125gr este o brânză dură, maturată 8 luni, grecească, realizată din lapte de vacă;
- este produs pe insula Syros, într-un mic sat de pe insula, numit San Michalis – într-o cantitate anuală limitată;
- satul San Michalis a devenit bine-cunoscut pentru producția sa de brânză omonimă realizată cu laptele din producția locală;
- San Michali este cunoscut sub numele de parmezanul din Syros, realizată după o rețetă care este folosită de o jumătate de secol;
- brânza grecească San Michali este identificată ca denumire de origine protejată (DOP);
- conducătorii catolici ai insulei Syros au fost cei care au început producția acestei brânzeturi, de fapt, au produs prima brânză din lapte de vacă din Grecia;
- brânza San Michali este produsă pe insulă de mai bine de 60 de ani;
- brânza grecească San Michali este o formă tradițională tare, care este produsă într-o formă cilindrică;
- se face cu lapte de vacă care este parțial degresat, pasteurizat și coagulat;
- dieta vacilor de pe insulă asigură calitatea laptelui utilizat;
- brânza grecească San Michali are un gust fin, untos, cu nuanțe de condimente;
- aroma acestui tip de brânză este similară cu alunele și alte nuci datorită dietei de floră consumate de vacile de pe insulă;
- brânza grecească San Michali variază de la o culoare albă, la un galben intens;
- această brânză tare, tradițională, se prepară într-o formă cilindrică și are multe găuri neregulate;
- scoateți brânza din frigider cu 20 de minute înainte de a fi servită pentru a vă bucura de aromele sale extraordinare;
- înainte de servire îndepărtați coaja de aprox. 5mm;
- ingrediente: lapte de vacă pasteurizat, culturi, cheag;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 334Kcal/1398Kj, grăsimi 23,0g din care acizi grași saturați 16g, glucide 4,8g din care zaharuri 0,01g, proteine 27,1g, sare 2,4g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.