Descriere
Înghețată briza mării caramel-migdale 500ml
- o rețetă absolut delicioasă ca briza mării într-o zi de vară;
- rețetă unică de înghețată de ciocolată albă, cu caramel ușor sărat și migdale caramelizate;
- Înghețată briza mării caramel-migdale 500ml nu e doar o simplă înghețată cu migdale și caramel ci este o fantastică cremă care va satisface și cele mai pretențioase gusturi;
- înghețata este un amestec de lapte, smântâna și uneori alte ingrediente care au fost congelate într-un deliciu moale, cremos, folosind tehnici speciale;
- istoricii cred că grecii s-au bucurat de deserturi congelate încă din Grecia Antică;
- de fapt, s-a crezut că Alexandru cel Mare însuși s-a bucurat de deserturi congelate în timpul vieții sale;în cele mai vechi timpuri, era obișnuit să se savureze zăpada cu fructe și miere și acest lucru a fost considerat a fi un desert tradițional. Există înregistrări ale acestui desert fiind vândute în piețele din Atena, în secolul al 5-lea B.C.;
- până în secolul al 20-lea, bucătăria greacă, includea diferite tipuri de deserturi congelate care au fost în curs de dezvoltare;
- aceasta a inclus un desert congelat pe care îl cunoaștem ca înghețata noastră modernă;
- prezența înghețatei în Grecia este destul de bine stabilită și se regăsește în arome unice ;
- cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească niște cornete în care să servească clienții;
- prima înghețată pe băț a apărut în 1920;
- ingrediente: lapte, ciocolată cu lapte cuvertura 22,5%(zahăr, unt de cacao, caramel: lapte degresat, zer de lapte, zahăr, unt, arome, lapte praf integral, boabe de cacao, emulgator: lecitină din soia), zahăr, bucăți de caramel 7,2% (lapte caramelizat, sirop glucoză-fructoză, lapte condensat mieros, grăsime vegetală, apă, glicerol/, emulgatori: mono și di gliceride ale acizilor grași, esteri de zaharoză cu acizi grași, arome), cremă de lapte, migdale prăjite (migdale, zahăr, băuturi alcoolice), lapte praf degresat, emulgatori mono și di gliceride ale acizilor grași, stabilizatori (gumă guar, carboximetil celuloză, caragenan), flori de sare;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1106 kJ/ 263 kcal, glucide 29,6g din care zaharuri 28g, proteine 4,6g, grăsimi 14,1g din care acizi grași saturaț9,1g, sare 0,19g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.