Descriere
Graviera maturată 3 luni în vin roșu 125gr
- Graviera maturată 3 luni în vin roșu 125gr este o altă brânză uimitoare într- o combinație explozivă, cu aromă splendidă a vinului xinomavro;
- produs unic bazat pe combinația de brânză maturată lent în vin roșu;
- cu o rețetă specială bazată pe o idee originală, cu un gust excepțional;
- o brânză specială de genul acesta poate fi servită în mod ideal cu un vin roșu din soiul Xinomavro împreună cu pâine coptă, roșii cherry și nuci;
- vă recomandăm să o serviți cu fructe de sezon și marmeladă de citrice;
- se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios;
- este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă până la profundă, mici găuri neregulate, o coajă tare și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă la puțin picant;
- cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră;
- laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează maturarea;
- în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40 la sută grăsimi, cu un conținut de umiditate maximă de 38%;
- versiunea de la Creta este cunoscută pentru un gust de caramel ars;
- graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, dar înfășurați-l mai întâi într-un șervet de bumbac;
- scoateți brânza din frigider cu 20 de minute înainte de a fi servită pentru a vă bucura de aromele sale extraordinare;
- înainte de servire îndepărtați coaja de aprox. 5mm;
- ingrediente: lapte pasteurizat de oaie și de capră (până la 10%), sare, vin roșu 1%, culturi, cheag;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 382 kal/1593 kj, grăsimi 28 gr din care acizi grași saturați 20 gr, glucide 6,9 gr din care zaharuri ˂ 0,50 gr, proteine 25 gr, sare 0,9 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.