Descriere
Măsline kalamata BIO 215g
- măsline kalamata BIO 215g sunt deosebit de crocante și aromate, 100% naturale și provin din livezile de măslini cultivați organic în regiunea Kalamata, Grecia;
- au o textură cărnoasă, îmbietoare, gust dulce, bogat, fructos;
- măslinele kalamata au o culoare maro neuniformă cu nuanțe de mov-vinețiu;
- măslinele Kalamata sunt considerate Regina măslinelor, au formă de migdală și se disting prin gust inconfundabil și piele fermă;
- măslinele sunt culese manual după ce s-au copt complet, apoi sunt lăsate în apă cu sare pentru a se înlătura în mod natural gustul amar, procedeu care poate dura până la 6 luni de zile, în funcție de condițiile climatice;
- acest tip de procedeu se numește „procesare naturală” sau „procesare de tip grecesc” , fiind cel mai sănătos mod de preparare al măslinelor;
- de obicei, termenul „Kalamata” se referă la o regiune a Greciei în care sunt cultivate aceste măsline, totuși câteva țări folosesc numele pentru astfel de măsline cultivate oriunde, chiar și în afara Greciei;
- în Uniunea Europeană numele de Kalamata este protejat cu statutul DOP, ceea ce înseamnă că numele poate fi folosit numai pentru măsline din regiunea și din jurul Kalamata și doar măslinele întregi cu sâmbure pot purta această denumire, cele fără sâmburi sau feliate având în descriere sintagma de tip kalamata chiar dacă provin din acestă regiune a Greciei;
- măslinele din același soi cultivate în alte zone din Grecia sau din lume pot fi comercializate cu denumirea de măsline Kalamon;
- ideale pentru aperitivele grecești alături de brânză feta sau legume, salate sau pot fi consumate ca atare, constituind o gustare sănătoasă;
- ingrediente: măsline kalamon*(60%), ulei extra virgin de măsline*(*produs de ferme organice)
- Declarație nutrițională per 100g produs finit: valoare energetică 204 KCal/855 Kj, grăsimi 21,9g, din care acizi grași saturați 6,29g, glucide 0,2g din care zaharuri 0g, proteine 1,5g, sare 1,5g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.