Descriere
Feta Bio PDO 200gr
- Feta Bio PDO 200gr este realizată din lapte de oaie și capră pasteurizat, maturată cel puțin 2 luni;
- o completare necesară pentru majoritatea meselor, un sinonim pentru vară, unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene;
- este folosit pe scară largă în mâncăruri tradiționale savuroase și deserturi;
- are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii prăjiți și legume la grătar;
- Feta Bio PDO 200gr este una dintre cele mai vechi brânzeturi grecești care au fost produse în insula Lesvos din cele mai vechi timpuri, de aceea are statutul de PDO (denumire de origine protejată) ;
- punerea în aplicare detaliată a standardului de specificație Feta P.D.O. în conformitate cu reglementarea relativă și cu cerințele legislației elene și ale organizației de certificare (ELGO-DIMITRA) este o condiție prealabilă pentru protecția sa continuă de către Uniunea Europeană;
- brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
- în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice și astfel brânzeturile albe coagulate în cheag, similare cu feta, ar fi putut fi expediate în zer, dar nu există dovezi directe în acest sens;
- în Odiseea, Homer descrie modul în care Polyphemus face brânză, deși nu spune nimic despre proces. Într-adevăr, Polyphemus la depozitat și uscat brânza în rafturi de răchită, rezultând probabil, potrivit lui Paul S. Kindstedt, un tip de brânză cu coajă similară cu pecorino și caprino modern, mai degrabă decât cu feta. E.M. Antifantakis și G. Moatsou, pe de altă parte, constată că brânza lui Polyphemus a fost „fără îndoială strămoșul Fetei moderne”;
- feta poate fi inclusă pe un platou cu brânză sau sfărâmată pe o salată tradițională grecească, topită pe pizza sau plăcintă, amestecată cu pastele specifice grecești Orzo (în formă de orez) sau pusă la cuptor cu roșii, ardei, ceapă, oregano și ulei extravirgin de măsline pentru a realiza faimosul Bouyourdi;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 233Kcal/970Kj, grăsimi 20g din care acizi grași saturați 15,7g, glucide 0,2g din care zahăr 0,1g, proteine 13g, sare 5,1g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.