Descriere
Graviera maturată 5 luni cu usturoi sălbatic 125gr
• pasiunea pentru produsele fine realizate de micii producători greci, au determinat producătorii să încerce combinații mai puțin cunoscute și să creeze o marcă ce devine sinonimul brânzeturilor de înaltă calitate;
• graviera maturată 5 luni cu usturoi sălbatic 125greste brânză dură din lapte de oaie și de capră cretan;
• se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicious;
• se potrivește foarte bine cu vinul alb Malagouzia, însoțită de plăcinte, roșii uscate la soare și ulei de măsline;
• este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă până la profundă, mici găuri neregulate, o coajă tare și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă la puțin picant;
• cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră;
în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40 la sută grăsimi, cu un conținut de umiditate maximă de 38%;
versiunea de la Creta este cunoscută pentru un gust de caramel ars, iar graviera cu vârste mai lungi tinde spre o creștere mai mare;
laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează îmbătrânirea;
graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, dar înfășurați-l mai întâi într-un șervet de bumbac;
• scoateți brânza din frigider cu 20 de minute înainte de a fi servită pentru a vă bucura de aromele sale extraordinare;
• înainte de servire îndepărtați coaja de aprox. 5mm;
ingrediente: lapte pasteurizat de oaie și capră (până la 10 %), sare, usturoi sălbatic 1 %, culturi, cheag;
declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 413 kal / 1714 kj, grăsimi 33 gr din care acizi grași saturați 23 gr, glucide 2,3 gr din care zaharuri ˂ 0,50 gr, proteine 26 gr, sare 1,3 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.