Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr

În stoc
BG001_1

21,19 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Ladotyri P.D.O. Mytilini 250 gr – brânză maturată cu ulei extravirgin de măsline, este realizată din lapte pasteurizat de oaie și capră – cu gust dulceag și textură semi-dură.  Prețul este la 100 gr – o bucată are aprox. 250 gr

2 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr

  • Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr este o brânză maturată, cu ulei extravirgin de măsline;
  • cunoscută și sub denumirea de „‘Mytilene kefalaki” (small head of cheese), este fabricată din lapte pasteurizat de oaie și capră, acesta din urmă fiind în proporție de 30%;
  • numele său este preluat din cuvintele grecești -ulei și brânză-deoarece procedura tradițională folosită la prepararea acesteia presupune menținerea ei mai mult timp în ulei de măsline;
  • brânză Ladotyri se face într-un mod destul de artizan, presând-o manual și lăsând-o să se matureze în forme speciale timp de cel puțin trei luni, după care este depozitată în ulei de măsline ;
  • brânza Ladotyri are un gust ușor dulceag și în același timp picant, cu un post gust extrem de plăcut;
  • poate fi consumată așa cum este sau prăjită la tigaie (în ulei după ce anterior a fost ușor perpelită prin făină) – ladotyri saganaki – cu zeamă de lămâie ca aperitiv sau cu miere ca desert;
  • brânza DOP în sine „este un produs emblematic pentru populația locală cu puternice conotații culturale;
  • Ladotyri înseamnă „brânză cu ulei” în limba greacă;
  • o astfel de metodă de conservare a brânzeturilor în ulei fost comună până când frigiderele de uz casnic au devenit comune în anii 1960 și 1970;
  • Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr este o brânză dură, cu gust puternic și aromă plăcută;
  • Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr are DOP –  denumire de origine protejată – consumul pentru astfel de brânzeturi crescând în ultimii ani;
  • creșterea animalelor, producția de diverse tipuri de brânzeturi și creșterea măslinelor sunt foarte importante pentru sectorul agricol al insulei Lesvos;
  • se combină perfect în salate cu legume, ton și ulei de măsline;
  • brânza este un aliment pe bază de lapte care este produs în arome, texturi, maturări, gusturi și forme variate;
  • în lume sunt produse sute de tipuri de brânză cu texturi, gusturi și arome diferite;
  • stilurile, texturile și aromele brânzeturilor depind de originea laptelui (inclusiv de dieta animalului), dacă au fost pasteurizat sau nu, de conținutul de grăsimi, bacteriile, prelucrarea și maturarea;
  • este considerată un aperitiv ideal alături de uzo, tsipuro și vin;
  • Ingredientelapte de capră și oaie, sare, cheag, culturi inițiale;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 383 Kcal/1608 Kj, grăsimi 33g din care acizi grași saturați 18,7g, glucide 0,7g din care zaharuri  0g, proteine 20,7g, sare 4,5g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Healthy

Da

Pret la 100 gr.

21,19 lei

Certificat PDO

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ladotyri P.D.O. Mytilini 250gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Certificat PDO