Descriere
Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr
- Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr este o brânză galbenă tradițională grecească, de culoare galben deschis, maturată minimum trei luni pentru a căpăta gustul și aroma specifică;
- mai dură ușor decât Ladotiri, are o aromă intensă și poate fi consumată așa cum este, pe un platou cu brânzeturi, ca aperitiv sau desert;
- este un tip de brânză galbenă extrem de gustoasă și ușor de folosit în multe rețete – inclusiv în rețetele de miel la cuptor;
- Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr mai poate fi si consumată cu fructe proaspete de sezon, cum ar fi pere, smochine și struguri, alături de vin roșu;
- de asemenea, este folosită împreună cu brânză feta în marea majoritate a rețetelor pentru Spanakopita;
- un kefalotyri învechit un an sau mai mult, este mai uscat, cu o aromă mai puternică și poate fi consumat ca meze cu ouzo;
- Kefalotyri are un gust similar cu Gruyere, cu toate acestea, este ușor mai sărată și cu textură ușor mai dură;
- în funcție de amestecul de lapte utilizat în proces, culoarea poate varia între galben și alb;
- kefalotyri poate adăugată în preparate precum paste sau carne, în salate, rasă peste cartofi prăjiți și în omlete;
- kefalotyri rasă se potrivește foarte bine pe pita grecească alături de graviera, pentru pita pizza grecească dar și în salate;
- puteți să o tăiați cubulețe și să o folosiți cu legume a cuptor;
- ingrediente: lapte pasteurizat de capră și oaie 100%, sare, cheag, culturi inițiale;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 394 Kcal/1651 Kj, grăsimi 32,5 gr din care acizi grași saturați 24,7 gr, glucide 1,6 gr din care zaharuri 0 gr, proteine 23,8 gr, sare 2,88 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.