Descriere
Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr
- Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr, de culoare alb -galbenă este maturată minimum trei luni pentru a căpăta acel gust și aromă specifică;
- mai dură ușor decât Ladotiri are o aromă intensă și poate fi consumată așa cum este, pe un platou cu brânzeturi ca aperitiv sau desert;
- este un tip de brânză galbenă extrem de gustoasă și ușor de folosit în multe rețete;
- o brânză foarte tare, kefalotyri poate fi consumată ca atare, prăjită în ulei de măsline pentru un fel de mâncare numit saganaki sau adăugată la alimente precum paste, carne sau legume gătite și este potrivită în special pentru răzătoare;
- acesta este potrivit în special pentru grătar, pizza, tocănițe și salate;
- Kefalotyri Mytilini P.D.O. 250gr mai poate fi si consumat cu fructe proaspete de sezon, cum ar fi pere, smochine și struguri, alături de vin roșu și cârnați;
- de asemenea, este folosit împreună cu brânză feta în marea majoritate a rețetelor pentru Spanakopita, unde multe rețete spun că se înlocuiește cu Romano sau Parmezan dacă nu se poate obține kefalotyri;
- Un kefalotyri învechit, vechi de un an sau mai mult, este mai uscat, cu o aromă mai puternică și poate fi consumat ca meze cu ouzo;
- Kefalotyri are un gust similar cu Gruyere, cu toate acestea, este mai greu și mai sărat;
- În funcție de amestecul de lapte utilizat în proces, culoarea poate varia între galben și alb;
- puteți să o tăiați cubulețe și să o folosiți în salate, să o radeți peste paste, cartofi prăjiți, omlete sau legume a cuptor;
- datând din epoca bizantină, brânza este strămoșul majorității brânzeturilor grecești tari;
- ingrediente: lapte pasteurizat de capră și oaie 100%, sare, cheag, culturi inițiale (cultură cu acid lactic);
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 394 Kcal/1651 Kj, grăsimi 32,5 gr din care acizi grași saturați 24,7 gr, glucide 1,6 gr din care zaharuri 0 gr, proteine 23,8 gr, sare 2,88 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.