Descriere
Ladotyri PDO în ulei măsline 100gr
- Ladotyri PDO în ulei măsline 100gr este o brânză maturată cu denumire de origine protejată, preparată în mod tradițional din Grecia;
- brânza este produsă sub brand-ul Mystakelli din lapte de oaie și capră, după o rețetă autentică grecească, laptele de capră fiind în proporție de 30%;;
- textura fermă și uleiul extravirgin de măsline în care este maturată, îi conferă un caracter special;
- brânză Ladotyri se face într-un mod destul de artizan, presând-o manual și lăsând-o să se matureze în forme speciale timp de cel puțin trei luni, după care este depozitată în ulei de măsline ;
- brânza Ladotyri are un gust ușor dulceag și în același timp picant, cu un after taste extrem de plăcut;
- este considerată un aperitiv ideal alături de uzo, tsipuro și vin;
- se combină perfect în salate cu legume, ton și ulei de măsline;
- este fabricată pe insula Lesvos din insulele din nordul Mării Egee și a fost produsă din cele mai vechi timpuri;
- denumirea Ladotyri este dată de vechea tehnică de conservare în ulei de măsline, tehnică ce oferă brânzei un gust unic;
- are o aromă puternică și este ușor sărată de la procesul său de îmbătrânire, ceea ce necesită fermentare în ulei de măsline;
- creșterea animalelor și producția de brânză (împreună cu creșterea măslinelor) sunt foarte importante pentru sectorul agricol al insulei Lesbos;
- brânza DOP în sine „este un produs emblematic pentru populația locală cu puternice conotații culturale”;
- Ladotyri înseamnă „brânză cu ulei” în limba greacă; o astfel de metodă de conservare fiind comună până când frigiderele de uz casnic au devenit comune în anii 1960 și 1970;
- ingrediente: lapte de capră și oaie (100%), sare, cheag, culturi inițiale (cultură cu acid lactic), ulei de măsline;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 383 Kcal/1608Kj, grăsimi 33g din care acizi grași saturați 18.7g, glucide 0.7g din care zaharuri 0g, proteine 20.7g, sare 4.5g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.