Descriere
Înghețată de ciocolată pură belgiană 500ml
- o rețetă absolut delicioasă, ce îți depășește așteptările în varianta pentru două persoane;
- Înghețată de ciocolată pură belgiană 500ml nu e doar o simplă înghețată cu ciocolată ci este o fină cremă de ciocolată care în mod extraordinar a devenit înghețată;
- înghețata este un amestec de lapte, smântâna și uneori alte ingrediente care au fost congelate într-un deliciu moale, cremos, folosind tehnici speciale;
- istoricii cred că grecii s-au bucurat de deserturi congelate încă din Grecia Antică;
- de fapt, s-a crezut că Alexandru cel Mare însuși s-a bucurat de deserturi congelate în timpul vieții sale;în cele mai vechi timpuri, era obișnuit să se savureze zăpada cu fructe și miere și acest lucru a fost considerat a fi un desert tradițional. Există înregistrări ale acestui desert fiind vândute în piețele din Atena, în secolul al 5-lea B.C.;
- până în secolul al 20-lea, bucătăria greacă, includea diferite tipuri de deserturi congelate care au fost în curs de dezvoltare;
- aceasta a inclus un desert congelat pe care îl cunoaștem ca înghețata noastră modernă;
- prezența înghețatei în Grecia este destul de bine stabilită și se regăsește în arome unice;
- cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească niște cornete în care să servească clienții;
- prima înghețată pe băț a apărut în 1920;
- pentru un gust intens, e indicat să o lăsați câteva minute la temperatura camerei înainte să o serviți – a nu se recongela;
- ingrediente: lapte, zahăr, ciocolată belgiană neagră cuvertura 13,4%(masă de cacao, zahăr, cacao pudră degresată, emulgator: lecitină din soia), aromă naturală de vanilie, bucăți de ciocolată neagră 8,4% (masă de cacao, zahăr, emulgator: lecitină din soia, aromă naturală de vanilie), cremă de lapte, pudră de cacao, lapte pudră degresat, sirop de glucoză, zahăr invertit (zahăr, apă, agent de expandare (bicarbonat de sodiu), agent aciditate (acid citric), emulgatori: mono și di gliceride ale acizilor grași, stabilizatori ((gumă guar, carboximetil celuloză, caragenan), cafea;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1013kJ/ 241kcal, glucide 27,7g din care zaharuri 24,6g, proteine 4,9g, grăsimi 12,2g din care acizi grași saturați 7,8g, sare 0,09g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.