Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250gr

În stoc
BG003

118,90 lei

Acest produs poate fi achiziționat doar din magazinul nostru fizic.

Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250gr – brânză maturată, excelentă pentru un platou cu brânzeturi maturate alături de fructe sau mix de nuci.

5 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250gr

  • Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250gr este o brânză galbenă tradițională grecească, obținută din lapte pasteurizat de oaie și capră, maturată cel puțin 3 luni;
  • se combină perfect în salate cu legume, ton și ulei de măsline;
  • cu un gust ușor dulceag și un conținut redus de sare poate acompania orice salată, garnitură, paste sau legume la grătar sau la cuptor;
  •  brânză versatilă, graviera poate fi tăiată, rasă, utilizată în feluri de mâncare sau servită în salate;
  • poate fi savurată în multe rețete pentru a adăuga aromă și gust;
  • este fabricată pe insula Lesbos din insulele din nordul Mării Egee și a fost produs din cele mai vechi timpuri;
  • brânza se face cu lapte de ovine sau cu un amestec de lapte oaie și capră, acesta din urmă fiind 30%;
  • acest sortiment poate cuceri pe oricine datorită texturii ferme și fine la atingere, dar și gustului ușor sărat;
  • Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250 gr face o combinație ideală cu pesmet cretan, măsline și ulei de măsline sau un vin alb;
  • pasiunea noastră pentru produsele fine realizate de micii productori greci, ne-a determinat să explorăm combinații necunoscute de degustare și să creăm o marcă comercială a brânzei de calitate;
  • brânza este un aliment pe bază de lapte care este produs în arome, texturi și forme variate. Sunt produse sute de tipuri de brânză din diferite țări;
  • stilurile, texturile și aromele lor depind de originea laptelui (inclusiv dieta animalului), dacă au fost pasteurizate, conținutul de grăsimi din unt, bacteriile și mucegaiul, prelucrarea și îmbătrânirea;
  • creșterea animalelor și producția de brânză (împreună cu creșterea măslinelor) sunt foarte importante pentru sectorul agricol al insulei Lesbos;
  • dieta lor trebuie să se bazeze pe flora zonei;
  • Ingrediente: lapte de capră și oaie, sare, cheag, culturi inițiale;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 382Kcal/1604Kj, grăsimi 31,5g din care acizi grași saturați 17,3g, glucide 0,6g din care zaharuri 0g, proteine 23,9g, sare 2,1g.

 

Informații suplimentare

Ambalaj

Vid

Cantitate

250 gr

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Healthy

Da

Producator

Mystakelli Dairy PC

Regiune

Insula Lesvos

Tip

Branza Graviera

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză Graviera Mytilini P.D.O. 250gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural