Pâine rotundă Zeas 420gr

În stoc
pt070

19,90 lei

Pâine rotundă Zeas 420gr

66 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Pâine rotundă Zeas 420gr

  • primele rețete pentru prepararea pâinii (care s-au păstrat) aparțin grecului Chrysippe de Thyane;
  • grecii antici erau mari consumatori de pâine, făcută curent din făină de orz, iar în zile de sărbătoare, din făină de grâu;
  • rețeta drojdiei naturale (ferment pe care îl păstrau în mici amfore) au împrumutat-o de la egipteni și au perfecționat cuptoarele, astfel încât, în secolul al II-lea î.Hr., brutăriile grecești erau renumite;
  • produceau peste 70 de varietăți de pâine, unele aromatizate cu ierburi sau umplute cu măsline;
  • nu conține conservanți sau alți aditivi;
  • pâinea de grâu era preferata grecilor, iar atenienii se mândreau cu pâinea lor de calitate, chiar dacă pentru asta trebuiau să importe grâul, fiindcă solul nu permitea cultivarea;
  • cea mai scumpă era pâinea albă din făină cernută fin;
  • Terion, un grec care a trăit în secolul V î e.n. este creditat cu inventarea cuptorului de pâine și cu înființarea de brutării;
  • existau zeci de sortimente de pâine și în afara de cea de grâu, se mai făcea din secară, alac sau mei, dar aceste trei doar la nevoie, când lipsea grâul sau când oamenii erau atât de săraci încât nu-și permiteau pâine de grâu;
  • alacul este o specie de grâu mai rezistentă, dar mai puțin productivă, care se cultiva în regiunile muntoase;
  • pâinea putea fi dospită sau nedospită și se diferenția și prin modul de coacere: la cuptor, pe cenușă, pe cărbune într-un fel de tigaie;
  • când se prepara pâinea erau adăugate grăsimi și condimente în făină, lucru ce schimba aroma și consistența pâinii;
  • puteau adăuga vin, lapte, brânză și miere, simple sau combinate, la grăsimi putem vorbi de ulei, seu sau untură, iar la condimente menționăm macul, susanul sau semințele de in;
  • pâinea era umplută uneori cu brânzeturi sau cu stafide;
  • Ingrediente : făină integrală de grâu (Zea), apă, făină de grâu integral, sare, drojdie, agent de coacere: acid ascorbic, sirop natural de stafide.

Informații suplimentare

Natural 100%

Da

Healthy

Da

Culturi locale

Da

Nemodificat genetic

Da

De post

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pâine rotundă Zeas 420gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alibinisis Bread&Dough este o afacere de familie care se angajează în producția de pâine și produse din aluat din 1954 și este sinonimă cu calitatea și tradiția dietei Evia.
Dimitris Alimpinisis a fondat prima brutărie în 1954 în Agia Paraskevi din Halkida. În 1970 și-a mutat afacerea lângă vechea clădire a autorității portuare, lângă Podul Vechi din Halkida. În 1974 Kostas Alimpinisis și-a construit propria brutărie în Lianni Ammos (Str. Androu nr. 6). Menținând aceeași pasiune și dragoste pentru această afacere, a fondat în 1995, noua unitate de producție pentru tiganopsomo.

Chalkida este cel mai mare și cel mai de seamă oraș al Eviei, în același timp, principala poartă de intrare în Evia. Este situat la mijlocul distanței nord-sud pe coasta vestică a Eviei, acolo unde golful Eubeei se îngustează din ce în ce mai mult, adică Strâmtoarea Euripus, până a avea într-un punct doar 40 m, așa încât orașul se întinde și pe un mal, și pe celălalt. Am spus poarta de intrare deoarece asigură accesul dinspre continent foarte ușor pe două poduri rutiere, unul foarte modern, din 1993, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari poduri suspendate din Europa, celălalt ridicat în 1962, în locul unde strâmtoarea Euripus are cea mai mică distanţă între maluri, înlocuind unul din 1896 și pe locul unde în antichitate, în anul 410 Î. C. fusese construit primul pod peste strâmtoare.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic
Produs de post