Descriere
Măsline verzi usturoi și busuioc 220gr
- Măsline verzi usturoi și busuioc 220gr sunt culese manual și sunt lăsate în apă cu sare pentru a se înlătura în mod natural gustul amar;
- acest tip de procedeu se numește “procesare naturală” sau “procesare de tip grecesc” și poate dura până la 6 luni de zile, în funcție de condițiile climatice, fiind cel mai sănătos mod de preparare al măslinelor;
- marinarea în usturoi și busuioc le fac un aperitiv gustos și savuros, simple sau alături de feta grecească;
- ideale pentru salate, aducând un plus de savoare;
- un gust unic și tradițional grecesc, având savoarea care definește insulele grecești;
- măslinele verzi conțin doar jumătate din caloriile pe care celelalte tipuri de măsline le au;
- toate tipurile de măsline au grăsimi, însă acestea sunt grăsimi sănătoase, cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate;
- măslinele verzi sunt bogate în vitamina D, calciu și fosfor, 3 elemente care joacă un rol esențial în creșterea, remodelarea și întreținerea oaselor, astfel că un consum regulat de măsline verzi ajut la prevenirea rahitismului la copii și a osteoporozei la adulți;
- este bine cunoscut faptul că antioxidanții din măsline și uleiul de măsline au un impact pozitiv asupra sănătății pielii, prin prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi asupra țesuturilor;
- măsline verzi conțin de asemenea cantități relativ mari de beta-caroten – un precursor al vitaminei A, și vitamina E, care joacă un rol important în regenerarea, stimularea și protejarea pielii și astfel consumul de măsline verzi și ulei de măsline poate ajuta la menținerea unui ten cu o piele netedă, fermă, tânără și lipsită de riduri;
- antioxidaţii prezenți în concentrație mare în măsline poate contribui la prevenirea daunelor asupra ADN-ului și dezvoltării anormală a celulelor;
- antioxidanți prezenți în măsline sunt puternici şi protejează organismul de daunele toxinelor din mediul înconjurător;
- grăsimile mono nesaturate prezente în măsline sunt benefice deoarece ajută la scăderea nivelului de colesterol, reducând șansele de infarct sau accident vascular cerebral, conform American Heart Association;
- ingrediente: măsline, ulei extra virgin de măsline, usturoi, sare, busuioc, apă, oțet;
- declarație nutrițională per 100g produs finit: valoare energetică 268KCal/1121Kj, grăsimi 28,2g, din care acizi grași saturați 4,2g, mono saturați 21,7g, poli saturați 2,3g, glucide 3,5g din care zaharuri 1,2g, proteine 1,1g, sare 7g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.