Descriere
Măsline Throubolia de Messara 500gr
- cunoscută ca “Doamna câmpiei Messara”, măslina throubolia trece printr-un proces unic zonei, ceea ce o face o specialitate locală. specialitate locală dintr-un soi de măsline tipic Cretan – throubolia din regiunea Messara;
- sunt uscate natural la soare și rehidratat cu ulei de măsline;
- procedeul de preparare este denumit „procesare naturală” sau „procesare de tip grecesc” și poate dura până la 6 luni de zile, în funcție de condițiile climatice, fiind cel mai sănătos mod de preparare al măslinelor;
- sunt fructul mediteranean cel mai cunoscut și un ingredient de bază al dietei cretane;
- măslinele sunt culese manual după ce s-au copt complet și sunt lăsate în apă cu sare pentru a se înlătura în mod natural gustul amar;
- acest tip de procesare se numește „procesare naturală” sau „procesare de tip grecesc” și poate dura până la 6 luni, în funcție de condițiile climatice, fiind cel mai sănătos mod de preparare al măslinelor;
- încă de acum 3500 de ani, în Grecia antică s-au descoperit calitățile binefăcătoare ale arborelui de măslin și ale uleiului extra-virgin de măsline;
- grecii antici au transformat măslinul dintr-un arbust sălbatic în cel mai rodnic copac, au descoperit gustul și calitățile deosebite ale “sucului de măsline” și au răspândit în întreaga lume antică acest produs extrem de apreciat;
- ca simbol, măslinul este asociat cu Grecia și reprezintă pace, prosperitate, fertilitate, înțelepciune, speranță, victorie, glorie și divinitate;
- dieta ce presupune un consum regulat de măsline și ulei de măsline reduce riscurile de inflamație cronică;
- perfecte pentru aperitiv dar și pentru a fi folosite în diverse salate, mâncăruri tradiționale și alături de delicioasa feta grecească;
- ingredient de bază al dietei cretane, bogat în antioxidanți;
- ingrediente: măsline, sare, ulei de măsline;
- cantitate netă: 500g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.