Descriere
Măsline Throubolia de Messara 180gr
- specialitate locală dintr-un soi de măsline tipic Cretan – throubolia din regiunea Messara;
- sunt uscate natural la soare și rehidratate cu ulei de măsline;
- măslinele sunt culese manual după ce s-au copt complet și sunt lăsate în apă cu sare pentru a se înlătura în mod natural gustul amar;
- acest tip de procedeu se numește „procesare naturală” sau „procesare de tip grecesc” și poate dura până la 6 luni de zile, în funcție de condițiile climatice, fiind cel mai sănătos mod de preparare al măslinelor;
- solul unic, clima aparte, briza mării și soarele insulei Creta sunt factori care dau un gust unic, special și extrem de plăcut;
- sunt fructul mediteranean cel mai cunoscut și un ingredient de bază al dietei cretane;
- dieta ce presupune un consum regulat de măsline și ulei de măsline reduce riscurile de inflamație cronic;
- sunt bogate în grăsimi sănătoase și conțin un antioxidant natural foarte apreciat de nutriționiști, anume hidroxitirosol;
- polifenolii din măsline exercită un efect benefic asupra sistemului cardiovascular prin prevenirea formării de de cheaguri de sânge și prin stimularea vasodilatației fapt care duce la scăderea presiunii asupra inimii și mbunătățirea funcției cardiace
- perfecte pentru aperitiv dar și pentru a fi folosite în diverse salate, mâncăruri tradiționale și alături de delicioasa feta grecească;
- ingredient de bază al dietei cretane, bogat în antioxidanți;
- toate tipurile de măsline au grăsimi, însă acestea sunt grăsimi sănătoase, cunoscute sub numele de grăsimi mononesaturate;
- ingrediente: măsline, sare, ulei de măsline;
- Cantitate netă 180 gr.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.