Descriere
Înghețată de vanilie din Madagascar 500ml
- o rețetă absolut delicioasă, care te surprinde cu aroma excelentă și gustul autentic al vanilie din Madagascar;
- Înghețată de vanilie din Madagascar 500ml nu e doar o simplă înghețată cu vanilie, ci este o fină cremă de vanilie care în mod extraordinar a devenit înghețată;
- în afară de gustul extraordinar și textura catifelată, este plină de bucățele crocante de vanilie;
- înghețata este un amestec de lapte, smântâna și uneori alte ingrediente care au fost congelate într-un deliciu moale, cremos, folosind tehnici speciale;
- istoricii cred că grecii s-au bucurat de deserturi congelate încă din Grecia Antică;
- de fapt, s-a crezut că Alexandru cel Mare însuși s-a bucurat de deserturi congelate în timpul vieții sale;
- în cele mai vechi timpuri, era obișnuit să se savureze zăpada cu fructe și miere și acest lucru a fost considerat a fi un desert tradițional. Există înregistrări ale acestui desert fiind vândute în piețele din Atena, în secolul al 5-lea B.C.;
- până în secolul al 20-lea, bucătăria greacă, includea diferite tipuri de deserturi congelate care au fost în curs de dezvoltare;
- aceasta a inclus un desert congelat pe care îl cunoaștem ca înghețata noastră modernă;
- prezența înghețatei în Grecia este destul de bine stabilită și se regăsește în arome unice ;
- cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească niște cornete în care să servească clienții;
- prima înghețată pe băț a apărut în 1920;
- pentru un gust intens, e indicat să o lăsați câteva minute la temperatura camerei înainte să o serviți – a nu se recongela;
- Ingrediente: lapte, cremă de lapte, lapte praf degresat, zahăr, gălbenuș de ou, dextroză, sirop de glucoză, zahăr invertit (zahăr, apă, agent de expandare (bicarbonat de sodiu), agent aciditate (acid citric)), emulgatori: mono și di gliceride ale acizilor grași, stabilizatori (gumă guar, carboximetil celuloză, caragenan), vanilie Madagascar 0,5%;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 831kJ/198kcal, glucide 23,9g din care zaharuri 22,5g, proteine 4,2g, grăsimi 9,5g din care acizi grași saturați 6g, sare 0,13g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.