Descriere
Înghețată ciocolată albă-fructul pasiunii 500ml
- o rețetă absolut delicioasă de ciocolată albă cu fructul pasiunii – gust dulce acrișor, parfum exotic;
- Înghețată ciocolată albă-fructul pasiunii 500ml nu e doar o simplă înghețată cu ciocolată ci este o fantastică cremă care va satisface și cele mai pretențioase gusturi;
- înghețata este un amestec de lapte, smântâna și uneori alte ingrediente care au fost congelate într-un deliciu moale, cremos, folosind tehnici speciale;
- istoricii cred că grecii s-au bucurat de deserturi congelate încă din Grecia Antică;
- de fapt, s-a crezut că Alexandru cel Mare însuși s-a bucurat de deserturi congelate în timpul vieții sale;în cele mai vechi timpuri, era obișnuit să se savureze zăpada cu fructe și miere și acest lucru a fost considerat a fi un desert tradițional. Există înregistrări ale acestui desert fiind vândute în piețele din Atena, în secolul al 5-lea B.C.;
- până în secolul al 20-lea, bucătăria greacă, includea diferite tipuri de deserturi congelate care au fost în curs de dezvoltare;
- aceasta a inclus un desert congelat pe care îl cunoaștem ca înghețata noastră modernă;
- prezența înghețatei în Grecia este destul de bine stabilită și se regăsește în arome unice ;
- cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească niște cornete în care să servească clienții;
- prima înghețată pe băț a apărut în 1920;
- ingrediente: lapte grecesc, ciocolată 25,4% (zahăr, unt de cacao, lapte praf integral, emulgator: lecitină din soia, aromă naturală de vanilie), piure de fructul pasiunii 14,9% (fructul pasiunii 90%, zahăr), cremă de lapte grecesc, zahăr, lapte praf degresat, gălbenuș de ou, dextroză, sirop de glucoză, zahăr invertit (zahăr, apă, agent de expandare (bicarbonat de sodiu), agent aciditate (acid citric)), emulgatori: mono și di gliceride ale acizilor grași, stabilizatori ((gumă guar, carboximetil celuloză, caragenan), băuturi alcoolice, aromă naturală de vanilie;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1180kJ/281kcal, glucide 32,1g din care zaharuri 31,2g, proteine 4,2g, grăsimi 15,1g din care acizi grași saturați 9,5g, sare 0,13g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.