Descriere
Fava 500gr
- ingredient popular în bucătăria tradițională grecească;
- aduce un aport nutrițional valoros organismului;
- are un conținut înalt de fibre, ajutând astfel la facilitarea tranzitului intestinal;
- conține antioxidanți și minerale;
- Fava 500gr este o sursă excepțională de vitamina B1, fosfor, magneziu și fier;
- consumul de fava contribuie la protejarea sistemului osos, întărește imunitatea, ameliorează anemia și hipertensiunea arterială și ajută la diminuarea colesterolului;
- se poate servi ca fiartă, ca salată cu ulei extra virgin de măsline, condimente și oțet;
- o puteți servi ca o supă cremă sau ca o tocăniță cu ceapă, usturoi și roșii;
- ideal ca garnitură pentru pește sau fructe de mare;
- au un gust ușor dulce, cu un ton pământesc și sunt pline de minerale, vitamine, fibre și proteine;
- fasolea fava conține un compus numit levodopa (L-dopa), pe care corpul îl transformă în dopamină;
- este bogată în compuși care ar putea spori activitatea antioxidantă, făcându-i mai eficienți în combaterea radicalilor liberi dăunători din corp;
- manganul și cuprul sunt doi nutrienți de care organismul are nevoie pentru a preveni pierderea osoasă, iar fasolea fava este o sursă bună de acesta;
- o cană de fasole fava vă oferă 13 grame de proteine și 9 grame de fibre, totul în doar 187 de calorii;
- fasolea fava este un bun plus pentru gustări și mese și este ușor de preparat;
- majoritatea fibrelor din fasolea fava sunt solubile și ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol;
- fasolea fava conține, de asemenea, compuși care pot spori efectul glutationului antioxidant în celule și acest lucru poate întârzia îmbătrânirea celulară;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 1487kj/350kcal, proteine 28,24g, grăsimi 0,5g, fibre dietetice 0,7g, glucide 58,17g, sodiu 13mg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.