Brânză oaie și capră Light 400gr

În stoc
ft025

54,80 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Branza de oaie și capră Light 400gr are o aromă deosebita ce ne permite o mare evadare din versiunile de zi cu zi ale cheddarului și brânzei elvețiene.

50 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Brânză oaie și capră Light 400gr

  • Brânză oaie și capră Light 400gr este remoarcabilă pentru aromele ei delicate și textura cremoasă;
  • deși sunt ceva mai puțin frecvente decât soiurile de lapte de vacă, brânzeturile fabricate din lapte de capră au o istorie veche și o varietate de fani din întreaga lume;
  • aroma ușor încâlcită a brânzei de capră  face o mare evadare din versiunile de zi cu zi ale cheddarului și brânzei elvețiene;
  • în Grecia, brânzeturile fabricate din lapte de capră și oaie au o istorie îndelungată, datând de pe vremea vechilor orașe-state grecești. În Odiseea lui Homer, consumul de brânză de capră și oaie cu vin este menționat de erou;
  • cea mai faimoasă brânză de capră grecească este de fapt un amestec de lapte de la oi și capre;
  • această brânză albă de caș este „brined”, adică îmbătrânită și depozitată în apă aromată cu sare;
  • potrivit legendei, un comerciant de origine arabă a decis să poarte cu sine lapte într-o călătorie, depozitându-l într-un recipient improvizat din membrana stomacală a unei oi. Sub razele fierbinți ale soarelui, căldura a activat enzima din țesutul stomacal, numită renină, care a condus la închegarea laptelui și la prepararea accidentală a brânzei;
  • data exactă a apariției acestui aliment de bază în nutriția omului nu este cunoscută, însă există dovezi istorice care atestă consumul ei în Asia cu peste 3 milenii I.H., adoptat apoi și în Europa.
  • brânza este menționată și în opera lui Homer, Odiseea, în scena în care ciclopii prepară alimentul;
  • mai târziu, în Imperiul Roman, procesul de preparare al brânzei devine mai complex, mai multe soiuri de lapte începând să fie combinate și numeroase arome și condimente fiind folosite cu creativitate;
  • dacă urmează să introduceți brânza într-un anumit preparat gătit, o puteți utiliza direct de la frigider;
  • în schimb, când o serviți ca atare, parte a unui aperitiv, este important ca ea să ajungă la temperatura camerei înainte de consum;
  • lasați-o să respire între 20 de minute și o ora, astfel încât să iși atingă apogeul aromei;
  • Informații nutriționale la 100g: energie 196Kj/ 819Kcal, grăsimi 12g din care saturate 8g, carbohidrați 3g din care zaharuri  1g, proteine 21g, sare 2,1g.

Informații suplimentare

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Culturi locale

Da

Grasimi reduse

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză oaie și capră Light 400gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Totul a început când bunicul lui Stamatis Proikas s-a întors în Sohos de pe Muntele Athos, unde a învățat arta brânzei de la călugări. Și-a făcut imediat prima turmă pentru a dezvolta producția de lapte. Nepotul Stamatis a continuat întreprinderea bunicului său în efortul său de a-și întreține familia tatălui orfan. În Grecia postbelică, Stamatis a decis să înființeze prima fabrică de lapte profesională în 1962, ținând cont de faptul că piața din Salonic apreciate și recunoștea deja kasseri-ul care se producea în Sohos. Conform legislatiei in vigoare, kasseri-ul care a fost produs, a fost denumit dupa producator iar termenul KASSERI CHEESE PROIKAS SOHOS ramane denumirea produsului pana in prezent. În 1979, fiica lui Stamatis Proikas, Eleni, care aparține celei de-a treia generații a familiei, a preluat compania și ea continuă să o conducă până astăzi. De asemenea, fiicele ei acționează cu succes în companie deschizând noi perspective pentru dezvoltarea și evoluția continuă a acesteia.

Este o comunitate și o fostă municipalitate din unitatea regională Salonic, Grecia. De la reforma administrației locale din 2011, aceasta face parte din municipalitatea Lagadas, din care este o unitate municipală. Comunitatea Sochos se întinde pe o suprafață de 153.042 km în timp ce unitatea municipală respectivă se întinde pe o suprafață de 281.518 km
Sochos se află pe un platou la o altitudine de aproximativ 600 m deasupra nivelului mării, adică la 15 km nord de Lacul Volvi. Zona de pădure din Muntele Vertiskos începe la marginea așezării.

Culturi Locale
Grasimi Reduse
100% Natural
Nemodificat Genetic