Descriere
Feta Bio PDO 100gr
- Feta Bio PDO 100gr este realizată din lapte de oaie și capră pasteurizat, maturată cel puțin 2 luni;
- o completare necesară pentru majoritatea meselor, un sinonim pentru vară, unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene;
- este folosit pe scară largă în mâncăruri tradiționale savuroase și deserturi;
- feta poate fi inclusă pe un platou cu brânză sau sfărâmată pe o salată tradițională grecească, topită pe pizza sau plăcintă, amestecată cu pastele specifice grecești Orzo (în formă de orez) sau pusă la cuptor cu roșii, ardei, ceapă, oregano și ulei extravirgin de măsline pentru a realiza faimosul Bouyourdi;
- are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii prăjiți și legume la grătar;
- Feta Bio PDO 100gr este una dintre cele mai vechi brânzeturi grecești care au fost produse în insula Lesvos din cele mai vechi timpuri, de aceea are statutul de PDO (denumire de origine protejată) ;
- punerea în aplicare detaliată a standardului de specificație Feta P.D.O. în conformitate cu reglementarea relativă și cu cerințele legislației elene și ale organizației de certificare (ELGO-DIMITRA), este o condiție prealabilă pentru protecția sa continuă de către Uniunea Europeană;
- brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
- în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice;
- deși nu există dovezi concrete în acest sens, se presupune că brânzeturile albe coagulate în cheag, similare cu feta, ar fi putut fi expediate în zer, pe uscat și pe mare, încă din epoca bronzului;
- în Odiseea, Homer descrie modul în care Polyphemus făcea și depozita brânza;
- Polyphemus la depozitat și uscat brânza în rafturi de răchită, rezultând probabil, potrivit lui Paul S. Kindstedt, un tip de brânză cu coajă similară cu pecorino și caprino modern;
- pe de altă parte, E.M. Antifantakis și G. Moatsou, constată că brânza lui Polyphemus a fost „fără îndoială strămoșul Fetei moderne”;
- ingrediente: lapte pasteurizat de capră și de oaie, sare, cheag, culturi inițiale, stabilizator: clorură de calciu – produs din agricultura organică;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 233Kcal/978Kj, grăsimi 20g din care saturate 15,7g, carbohidrați 0,2g, din care din care zaharuri 0,1g, fibre 0g, proteine 13g, sare 5,1g, calciu 300mg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.