Descriere
Brânză Melipasto 100gr
- Brânză Melipasto 100gr este fabricată din lapte de oaie și capră și are o aromă intensă și o textură untoasă;
- se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios;
- două dintre cele mai cunoscute tipuri de brânză din Grecia sunt: kalathaki și melipasto;
- Melipasto este un tip de brânză produs în Lemnos, o insulă din nordul Egeei;
- se prezintă sub formă de roți mici de brânză și are un gust pământesc, plin de nucă și cremos, cu o textură care variază de la medie la tare;
- în mod tradițional, este făcut din lapte de capră și de oaie și este umezit cu apă de mare în timpul maturării sale, dându-i gustul sărat caracteristic. După ce a fost scurs de lichid, se lasă la umbră, de obicei primăvara când umiditatea este relativ scăzută, să se usuce;
- laptele premium folosit este cel mai important ingredient din brânza noastră, oferind un gust unic;
- este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă până la profundă, mici găuri neregulate, o coajă tare;
- în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), melipasto trebuie să conțină cel puțin 40 la sută grăsimi, cu un conținut de umiditate maximă de 38%. Acest lucru îi oferă un număr ridicat de calorii – aproximativ 110 pe o porție de 1 uncie;
- dar este și o sursă bună de calciu și proteine;
- laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează îmbătrânirea;
- brânza și lactatele reunesc dragostea pentru ingredientele pure, respectul pentru calitate și pasiunea în crearea de arome unice;
- se consumă rasă pe paste sau ca brânză de masă simplă însoțită de un vin bun;
- Ingrediente: lapte pasteurizat de oaie și de capră;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit :1922Kj/ 464Kcal, grăsimi 39g din care acizi grași saturați 27g, glucide 1,2g din care zaharuri 1,2g, proteine 27g, sare 4g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.