Descriere
Manouri DOP 200gr
- Manouri DOP 200gr, uneori numită manoypi, aceasta este o brânză semi-moale proaspătă, foarte albă, făcută din zerul din lapte de oaie sau de capră, care este drenat din brânza feta atunci când este produsă;
- este cremoasă, cu aromă intensă și poate fi servită ca atare cu oregano și ulei de măsline sau poate fi ușor trasă în tigaie;
- poate fi ușor granulată și tinde să fie puțin grasă, iar unii greci jură că se va topi pe limba ta;
- este dulceagă, cu un gust lăptos și iz de citrice;
- Manouri 200gr este produsă prin adăugarea de lapte de oaie pasteurizat sau lapte de capră, la zerul produs în fabricarea brânzei feta;
- cașurile sunt drenate și ambalate în plastic, de obicei în cilindri de mai multe lire;
- are un conținut de grăsimi cuprins între 36/38% și un conținut scăzut de sodiu de 0,8%;
- ori de câte ori se solicită o brânză dulce, bogată, luați în considerare manouri;
- este minunată în produse de patiserie cum ar fi spanakopita sau pe cont propriu, doar cu miere;
- dacă iaurtul nu este treaba ta pentru micul dejun sau o gustare, manouri poate fi o alternativă frumoasă, deși este vag similar cu subtonurile sale vag acre/de citrice;
- textura lui Manouri o face ideala pentru a fi servită deasupra unei salate sau pe paste sau poti pur si simplu sa o prepari puțin la cuptor cu felii de roșii, oregano, ceapă sau ardei pentru un aperitiv delicios;
- se amesteca bine cu alte brânzeturi, iar în afara bucătăriei grecești, manouri poate fi înlocuită cu cremă de brânză atunci când se face cheesecake;
- ingrediente: zer din lapte și smântână din lapte pasteurizat de oaie și capră din Grecia, sare;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1792Kj/ 434Kcal, grăsimi 43g din care acizi grași saturați 31g, glucide 1,8g din care zaharuri <1,8g, proteine 10,1g, sare 1,5g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.