Feta Mytilini PDO 400gr

În stoc
ft004

58,90 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Feta PDO 400gr – brânză cu denumire de origine protejată din insula Lesvos, realizată din lapte de capra și lapte de oaie, cu gust plăcut, aromă delicată și conținut redus de sare.

1 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Feta Mytilini PDO 400gr

  • Feta Mytilini PDO 400gr este din lapte de oaie și capră pasteurizat, în vârstă de cel puțin 2 luni;
  • o completare necesară pentru majoritatea meselor, un sinonim pentru vară, unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene;
  • este folosit pe scară largă în mâncăruri tradiționale savuroase și deserturi;
  • feta poate fi inclusă pe un platou cu brânză sau sfărâmată pe o salată tradițională grecească, topită pe pizza sau plăcintă, amestecată cu pastele specifice grecești Orzo (în formă de orez) sau pusă la cuptor cu roșii, ardei, ceapă, oregano și ulei extravirgin de măsline pentru a realiza faimosul Bouyourdi;
  • are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii prăjiți și legume la grătar;
  • Feta PDO 400gr este una dintre cele mai vechi brânzeturi grecești care au fost produse în insula Lesvos din cele mai vechi timpuri, de aceea are statutul de PDO (denumire de origine protejată) ;
  • punerea în aplicare detaliată a standardului de specificație Feta P.D.O. în conformitate cu reglementarea relativă și cu cerințele legislației elene și ale organizației de certificare (ELGO-DIMITRA), este o condiție prealabilă pentru protecția sa continuă de către Uniunea Europeană;
  • brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
  • în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice;
  • deși nu există dovezi concrete în acest sens, se presupune că brânzeturile albe coagulate în cheag, similare cu feta, ar fi putut fi expediate în zer, pe uscat și pe mare, încă din epoca bronzului;
  • în Odiseea, Homer descrie modul în care Polyphemus făcea și depozita brânza;
  • Polyphemus la depozitat și uscat brânza în rafturi de răchită, rezultând probabil, potrivit lui Paul S. Kindstedt, un tip de brânză cu coajă similară cu pecorino și caprino modern;
  • pe de altă parte, E.M. Antifantakis și G. Moatsou, constată că brânza lui Polyphemus a fost „fără îndoială strămoșul Fetei moderne”;
  • ingrediente: lapte pasteurizat de capră și de oaie, sare, cheag, culturi inițiale, stabilizator: clorură de calciu;
  • declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 233Kcal/978Kj, grăsimi 20g din care saturate 15,7g, carbohidrați 0,2g, din care  din care zaharuri 0,1g, fibre 0g, proteine 13g, sare 5,1g, calciu 300mg.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Certificat PDO

Da

Healthy

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Feta Mytilini PDO 400gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Certificat PDO