Descriere
Feta Lesvos PDO 200gr
- Brânză Feta Lesvos PDO 200gr din lapte de oaie și capră pasteurizat, maturată cel puțin 2 luni;
- singura insulă din Grecia, unde sărarea mării și condițiile climatice speciale ale insulei fac un gust ușor deosebit și o aromă bogată;
- o completare necesară pentru majoritatea meselor, un sinonim pentru vară, unul dintre principalele ingrediente ale dietei mediteraneene;
- este folosit pe scară largă în mâncăruri tradiționale savuroase și deserturi;
- feta poate fi inclusă pe un platou cu brânză sau sfărâmată pe o salată tradițională grecească, topită pe pizza sau plăcintă;
- are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii prăjiți și legume la grătar;
- feta Mytilene PDO 200gr este una dintre cele mai vechi brânzeturi grecești care au fost produse în insula Lesvos din cele mai vechi timpuri, de aceea are statutul de PDO (denumire de origine protejată) ;
- punerea în aplicare detaliată a standardului de specificație Feta P.D.O. în conformitate cu reglementarea relativă și cu cerințele legislației elene și ale organizației de certificare (ELGO-DIMITRA) este o condiție prealabilă pentru protecția sa continuă de către Uniunea Europeană;
- brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
- în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice;
- în Odiseea, Homer descrie modul în care Polyphemus făcea brânză și procedura de uscare/depozitare pe rafturi de răchită, rezultând probabil, o brânză cu coajă similară cu pecorino și caprino modern;
- cu toate acestea conform celor atestate de E.M. Antifantakis și G. Moatsou, brânza lui Polyphemus a fost „fără îndoială strămoșul Fetei moderne”;
- ingrediente: lapte pasteurizat de acpră și oaie, sare, enzime (cheag), cultură inițială;
- informații nutriționale la 100gr: energie 275Kcal/1138Kj, grăsimi 24g din care saturate 16g, carbohidrați 0,7g din care zaharuri 0,5g, proteine 14g, sare 2,6g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.