Vin Retsina Kechribari 500ml

În stoc
vi017

29,90 lei
sigla returo + 0,50 lei

Vin alb sec Retsina Kechribari 500ml- Alc. 11.5%, Soi: Roditis.

 

9 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Vin Retsina Kechribari 500ml

  • Vin Retsina Kechribari 500ml este un vin modern, proaspăt și vibrant;
  • culoare galben-verzui, cu gust fin de fructe albe proaspete și mentă în combinație cu o elegantă notă de rășină, toate echilibrate pe palatin, se dezvăluie fin și persistă pe finis;
  • “Kechribari” este produs din soiul Roditis cultivat în podgorii de randament scăzut – strugurele iși dezvăluie cel mai bine caracterul în mâinile experimentatului oenolog Stelios Kechris, realizând un echilibru excelent între râșină și fruct;
  • a se servi la 10-12C, cu aperitive, pește la grătar sau prăjit, carne albă, mâncăruri cu sosuri picante, preparate mediteraneene, precum și brânză de capră și sushi;
  • fermentare în rezervoare de oțel inoxidabil;
  • Vin Retsina Kechribari 500ml s-a născut din dorința de a aduce diversitate în lumea vinului clasic din struguri;
  • ne adresăm cunoscătorilor, celor care sunt în căutarea unor noi arome 100% naturale, provenite din mustul proaspăt stors al fructelor;
  • curiozitățile despre vin există încă de pe vremea în care această băutură extrem de apreciată a apărut, și anume, anul 8000 î. Hr;
  • producerea vinului s-a transformat de-a lungul timpului într-un proces extrem de elaborat care i-a permis întotdeauna să dezvolte cele mai bogate gusturi, cele mai rafinate arome;
  • procesul poate părea, la prima vedere, unul simplu;
  • culegi strugurii, faci mustul, mustul se transformă în vin și voilà! Însă, cât de intens este tot acest proces aflăm din rândurile de mai jos;
  • vinificarea este procesul prin care trece mustul până să devină vin, iar aceasta este diferită pentru fiecare soi de struguri în parte;
  • procesul de vinificare este unul diferit pentru strugurii albi, față de cei negrii și, bineînțeles, poate diferi în funcție de tipul de vin pe care dorești să-l obții (sec, demisec, demidulce, dulce);
  • dacă ești perfecționist și vrei să obții un vin cât mai bun, atunci trebuie să ții cont și de îngrijirea viței de vie din care vei produce vinul;
  • asigură-te că aceasta crește în cele mai bune condiții, deoarece substanțele pe care aceasta le primește din sol se vor resimți în gustul final al vinului tău.

Informații suplimentare

Greutate 0.870 kg
Certificat PGI

Da

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Premiat

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vin Retsina Kechribari 500ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stelios Kechris Domaine e o cramă de familie, cu tradiție de peste 100 de ani, numărându-se printre cele mai vechi crame de familie din nordul Greciei. Povestea începe în 1911 când Evangelos Kechris decide să-și îmbutelieze vinul în sticle importate din Statele Unite și să-l vândă în propria tavernă – Kokoras, din Salonic. De-a lungul anilor crama a crescut, și-a diversificat producția, extinzându-și în același timp și piața de desfacere.

Salonic – Thessaloniki, al doilea oraș ca mărime din Grecia, a fost numit astfel după numele fondatorului orașului Salonicul. Orașul a fost fondat de Cassandru al Macedoniei în 315 î.Hr., și denumit astfel în onoarea soției sale, fiică a lui Filip al II-lea, soră vitregă a lui Alexandru cel Mare.
Salonic a jucat un rol important în regiune încă din antichitate, fiind renumit pentru varietatea arhitecturii sale, viața culturala vibrantă și, nu în ultimul rând, bucătăria sa.
Bucătăria greco-macedoneană s-a născut aici, orașul fiind un punct de intersecție a 3 mari imperii, și atrăgând locuitori de culturi variante. Pe lângă preparate tradiționale, Salonic este cunoscut ca fiind orașul în care s-a născut frappe-ul.

Culturi Locale
100% Natural
Nemodificat Genetic
Certificat PGI
Produs Premiat