Descriere
Ulei extravirgin cu cimbru 250ml
- Ulei extravirgin cu cimbru 250ml este de calitate superioară din sloiul măsline koroneiki, presat la rece, exclusiv prin metode mecanice, într-o combinație unică şi aromată cu crenguțe de cimbru culese manual;
- uleiul este bogat în antioxidaţi ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi în organism;
- recoltarea măslinelor se face la începutul lunii noiembrie;
- măslinele sunt cultivate la o altitudine de 160 m, în regiunea Messara;
- cimbrul provine din munții cretani Giouchtas;
- cimbrul folosit este cel din care se obține faimoasa miere cretană din flori de cimbru, recunoscut pentru proprietățile sale antiseptice;
- cimbrul este o plantă medicinală aromată cu proprietăți antibiotice;
- printre ale elemente folositoare organismului uman, cimbrul conține vitaminele A, C și E care sunt benefice vederii și sănătății pielii, precum și minerale ca magneziu și potasiu care sunt beneficei inimii și tensiunii aretriale;
- cimbrul este benefic cailor respiratorii de aceea fiind în special folosit în cazul tusei;
- cimbrul poate fi folosit pentru eliminarea oboselii cronice care se manifestă prin lipsa poftei de mâncare, insomnii, apatie, deficit de memorie și concentrare sau chiar depresei;
- cimbrul ajută la digestie, datorită gustului sau puternic și picant și se poate folosi în preparate grase;
- cimbrul este o plantă medicinală aromată, cu proprietăți antibiotice;
- este indicat a fi folosit cu carnea la grătar, peștele la grătar, salata verde sau la prepararea sosului de roșii;
- recomandat a se asocia și în preparatele cu dovlecei, cartofi și ciuperci;
- indicat a fi folosit crud în preparatele raw, vegan sau vegetariene;
- ingrediente:ulei extra virgin de măsline 96%, cimbru natural uscat 4%;
- Declarație nutrițională per 100ml produs finit: valoare energetică 810KCal/3389Kj, grăsimi 92g din care acizi grași saturați 14g, mono saturați 78g, poli saturați 8g, glucide 0g din care zaharuri 0g, proteine 0g, sodiu 0g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.