Salam uscat Lefkados 250 gr

În stoc
MZ014_1

14,29 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Salam uscat Lefkados 250 gr, este realizat 100% din carne proaspătă de porc, cu legume și condimente, după o rețetă secretă, exclusiv în insula Lefkada.

 

Vrei sa te sunam?

Descriere

Salam uscat Lefkados 250 gr

  • Salam uscat Lefkados 250 gr este un produs realizat după o rețetă tradițională grecească din insula Lefkada;
  • este realizat 100% din carne proaspătă de porc, cu legume și condimente, după o rețetă secretă;
  • carnea este separată de piele și tendoane, tocată cu cuțitul în bucăți mai mari și amestecată cu condimente, legume și mini cubulețe de grăsime;
  • este folosită membrană naturală de porc, iar după realizare salamul este lăsat la uscat între 3 și 4 luni înainte de a fi gata pentru consum;
  • salamul este fabricat din carne proaspătă de porc care, după dezosare și îndepărtarea manuală a grăsimilor și nervilor, executată de personalul de specialitate, este tocată;
  • grăsimea de porc este tăiată în cuburi mici de o mașină specială;
  • ulterior, ingredientele adăugate la carnea tocată, adică grăsimea, sarea, boabele întregi de piper, usturoiul și nitrații, se frământă până se amestecă corespunzător;
  • amestecul este umplut în membrană naturală, apoi legat manual în bucăți, care face parte, de asemenea, din metoda tradițională de producție, legat în noduri pe perechi și în cele din urmă atârnat în camera de uscare;
  • deoarece salamul nostru este un produs natural, necesită între 8 și 16 zile de fermentație, în funcție de diametrul intestinului și de condițiile meteorologice;
  • salamul Lefkados este un produs unic, produs pe insula Lefkada cel puțin în ultimele trei secole;
  • se spune că, în Lefkada, în timpul ocupației venețiene, cunoscătorii producției acestui produs au ajuns pe insulă, contra cost, pentru a-și învăța arta localnicilor;
  • procesul de producție a salamului original Lefkados este o artă cunoscută și aplicată de foarte puțini, iar în combinație cu ingredientele de calitate excelentă și climatul insulei, se obține un produs special realizat exclusiv în Lefkada;
  • Salamul de Lefkada, de origine venețiană, datorită aromei distinctive a usturoiului și a boabelor întregi de piper, a devenit din secolul 20 unul dintre primele alimente de marcă grecești;
  • ingrediente: carne de porc 83%, grăsime de porc 14%, sare 2-3, ardei gras, usturoi, sirop de gumă uscată, stabilizator, agenți de îngroșare concentrat de di – fosfat, poli fosfați, antioxidant: ascorbat de sodiu, conservanți: nitrat și nitriți;
  • declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1764KJ/88,2KJ – 421Kcal/210,5Kcal – 10,5%*, grăsimi 28,9g/14,45 – 20,6%* din care acizi grași saturați 14,5g/7,25g – 36,25%*, glucide 9,8g/4,9g – 1,81%* din care zaharuri <0,1g/0,05g – 0,05%*, proteine 30,4g/15,2g – 30,4%*, sare 3,76g/0,88g – 31,33%*, fibre <0,5g/<0,25g – <1%*. *Raportat la consumul zilnic al unui adult 2000kcal/8400kj;

Informații suplimentare

Greutate 0.350 kg
Culturi locale

Da

Fara soia

Da

Healthy

Da

Pret la 100 gr.

14,29

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Salam uscat Lefkados 250 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se spune că acestă delicatese recunoscută la nivel internațional și foarte apreciată de consumatorii gourmet își are originile în timpul ocupației venețiene a insulei.
Cu toate acestea, compania a fost fondată de Iov Malakasis în anul 1945, acum este condusă de fiul acestui Thomas Malakasis și a creat un produs remarcabil, prezent acum în toate raioanele de produse gourmet pe care continuă să îl producă până în prezent, după o rețetă secretă.
Compania utilizează doar ingrediente 100% naturale iar gustul salamului nu s-a schimbat până în prezent.
Thomas Malakasis afirmă că a continua producerea acestui tip de salam nu mai este doar un privilegiu dar și o obligație față de toți aceia care au crescut cu salamul uscat natural Lefkados.

Lefkada – o insulă minunată din Marea Ionică, cu un peisaj uimitor, surprinzător de verde pentru insulele Grecești. Vis a vis de insula Lefkada, se află insula Skorpios ce a aparținut faimosului om de afaceri grec, Aristotel Onassis.
Insula este legată de continent printr-un pod plutitor și este considerată Caraibele Greciei, datorită plajelor exotice, cotate în topul celor mai frumoase plaje din lume.
Numele Lefkada se traduce prin Stânci Albe, iar regiunea unde este situat Capul Lefkada este singura regiune din Grecia unde se află un șir de șapte plaje (una lângă alta) superbe, încă neinvadate de turismul de masă.
O legendă din mitologie spune că la Capul Lefkada poeta Sappho din insula Lesvos, cea mai importantă poetă a lumii antice, s-a aruncat în mare nemaiputând îndura suferința provocată de iubirea neîmpărtășită pentru frumosul Phauna care era iremediabil îndrăgostit de Afrodita.

Culturi Locale
Fara Soia
Healthy Food