Descriere
Pesmeți – Dakos din Creta 480g
- pesmeții sunt un tip de aliment cunoscut din timpurile antice până în prezent;
- Pesmeți – Dakos din Creta 480g sunt o formă de pâine uscată și crocantă, coaptă de două ori;
- nevoia pentru pesmeți a apărut din vremurile de odinioară când femeile coceau pâine acasă, dar pentru că nu se putea face în fiecare zi, pâinea care se întărea, se introducea în cuptor pentru a doua oară pentru elimina excesul de umiditate și a dura chiar mai mult timp;
- realizați cu ingrediente simple și naturale, pesmeții au un aport nutrițional valoros, conțin o cantitate mare de fibre, vitamina E, vitamina B și micronutrienți;
- se pot servi în salate sau în supe;
- ideal a fi folosiți ca suport pentru salata cretană dakos (folosiți pesmeții ca suport ca atare sau trecuți pe sub jetul de apă, adăugați peste roșii zemoase tăiate cubulețe, ceapă, ardei, măsline, brânza feta, condimente și ulei de măsline);
- sunt făcute în principal cu făină de orz, dar variațiile sunt făcute cu o combinație de orz și grâu sau pur și simplu grâu integral singur;
- ele pot apărea, de asemenea, în diferite forme – felii groase tăiate din pâini, rotunde turtite și feliate asemănătoare chiflei, circulare (cum ar fi koulouri, feliate și orizontal), etc;
- este forma de chiflă uscată feliată ușor bombată care se numește dakos (sau uneori transliterat ca dacos), adică carapace de țestoasă cu care seamănă;
- cele două jumătăți ale acestor „cochilii” sunt adesea folosite ca șanțuri pentru legume suculente și alte toppinguri cu ierburi și brânză ca parte a platoului mezze (sau starter);
- sunt excelente, deși crocante, singure;
- ingrediente: făină de grâu 70%, făină de orz 50%, ulei de măsline, apă, drojdie, sare;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 364,5kcal/1523,5kj, proteine 12,1g, glucide 74,8g din care zaharuri 0,9g, grăsimi 1,3g din care acizi grași saturați 0,22g, fibre 2,6g, sare 2,08g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.