Oțet balsamic 250ml

În stoc
VN003

15,90 lei

Oțet balsamic 250ml – produs de călugării de la Mănăstirea Sf. Treime din Creta folosind doar must de struguri. 

32 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Oțet balsamic 250ml

  • oțetul balsamic produs de călugării de la Mănăstirea Sf. Treime din Creta este preparat folosind metoda tradițională italienească pentru prepararea oțetului balsamic din Modena, unul din cele mai apreciate și cunoscute sortimente de oțet din lume;
  • pentru obținerea oțetului sunt folosiți doar struguri cretani aleși atent pentru a asigura o calitate cât mai bună a produsului final;
  • oțetul are o calitate superioară și un gust dulceag, cu aromă specifică;
  • oțetul provine doar din must de struguri;
  • produsul este 100% natural, fără zahăr, fără coloranți, conservanți sau agenți de îngroșare;
  • indicat a fi folosit în rețetele raw și vegane;
  • ingredientul perfect pentru înnobilarea unei salate, pentru a marina diferite tipuri de carne sau pentru sosuri;
  • este posibil să existe sedimente naturale pe fundul sticlei.

Informații suplimentare

Greutate 0.480 kg
Ambalaj

Sticla

Cantitate

250 ml

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Producator

Vinolio

Regiune

Creta

De post

Da

Fara zahar

Da

Healthy

Da

Vegan

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Oțet balsamic 250ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produs de Mănăstirea Sfânta Treime „Tzagarolon” din Creta – este una dintre cele mai importante mănăstiri Venețiene din Creta. Potrivit tradiției, confirmată de documentele venețiene, aceasta a fost reconstruită în 1611 pe urmele micii mânăstiri Sfânta Treime a călugărului Joachim Sofianos, de către frații Jeremiah și Laurentius Tzagarolon ce provin din
una dintre cele mai mari familii venețiană-cretană din insulă.
Astăzi, după o istorie tumultuoasă în care mănăstirea a căzut sub mâinile turcilor în timpul ocupației Greciei, acesta continuă să joace un rol important din punct de vedere economic, spiritual şi cultural în Creta, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din insulă.

Creta este cea mai mare și cea mai populată insulă grecească. Cunoscută ca fiind centrul civilizației mionice, cea mai veche civilizație europeană, Creta este un paradis pe pământ, bucurându-se de o climă temperat mediteraneeană și de un peisaj ce îmbină marea albastră și munții stâncoși. Cel mai important, însă, pentru gurmanzi este faptul că frumoasa insulă este locul de naștere al faimoasei diete cretane.

Dieta cretană a fost popularizată de profesorul Ancel Keyes, în urma studiului său numit Seven Countries Study (Studiul celor șapte țări) de la începutul anilor ‘60. Studiul exhaustiv a fost făcut pe oameni cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani din Creta și Corfu, cât și din alte 6 țări printre care Italia și Japonia. În 1990, 30 de ani mai târziu, majoritatea participanților din toate celelalte țări și regiuni nu se mai aflau, din păcate, printre noi. În Creta, în schimb, peste 50% din participanți erau încă în viață.

Culturi Locale
Produs fara zahar FaraZahar
Healthy Food
100% Natural
Produs de post
Produs vegetarian Vegan