Descriere
Iaurt strecurat grecesc 6%lapte oaie 200gr
- chiar dacă iaurtul se poate consuma singur, ca atare, se poate consuma și cu fructe, nuci sau fulgi de ovăz;
- Iaurt strecurat grecesc 6%lapte oaie 200gr, cunoscut și ca iaurt concentrat, este preparat prin eliminarea zerului și a altor lichide din iaurtul normal;
- deoarece procesul de strecurare al iaurtului reduce volumul total, iaurtul grecesc necesită pentru preparare o cantitate mai mare de lapte decât cel normal;
- în mod tradițional, iaurtul grecesc este strecurat în plase textile, de trei ori, până când ajunge la textura dorită;
- metodele moderne de producție folosesc centrifuga pentru a obtine același efect;
- probioticele sunt bacterii benefice care se găsesc în alimentele fermentate precum iaurtul;
- ajută sistemul digestiv prin echilibrarea florei intestinale și ajută la reducerea inflamațiilor;
- studii recente au arătat rolul esențial ale probioticelor: stimulează sistemul imunitar și protejează de alergii, diaree, depresie și diabet;
- persoanele cu intoleranță la lactoză se confruntă cu simptome digestive neplăcute atunci când consumă produse lactate, însă, ei pot tolera iaurtul, datorită probioticelor pe care îl conțin și care ajută digestia;
- consumul regulat de iaurt poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare, printre care și tensiunea arterială sau colesterolul;
- probioticele din iaurt inhibă producerea de anumite enzime și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge;
- numeroase studii au arătat că iaurtul ajută la reducerea kilogramelor în plus și a depunerilor de grăsime;
- probioticele din iaurt stimulează digestia și contribuie activ la metabolismul grăsimilor și zahărului;
- în plus, iaurtul este și o sursă excelentă de proteine;
- consumul de proteine conferă senzația de sațietate, ceea ce duce la reducea consumului caloric.
- de exemplu, datorită consistenței sale, iaurtul grecesc poate fi folosit în prepararea sosurilor precum tzatziki, un sos tipic grecesc;
- de asemenea, iaurtul poate fi folosit ca ]nlocuitor pentru maioneză și smântână;
- o gustare bogată în nutrienți și proteine;
- Ingrediente: lapte de oaie;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 90,19Kcal, grăsimi 6,6g din care acizi grași saturați 5,5g, glucide 4,6g, zaharuri 4,5g, calciu 22,6mg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.