Descriere
Cafea grecească Arapina 500 gr
- Cafea grecească Arapina 500 gr este o cafea arabica prăjită în Salonic;
- boabele de cafea arabica sunt mai puțin amare decât cele de cafea robusta;
- cafeaua arabica are proprietăți anti-oxidante;
- conține multe vitamine și minerale precum B2, B5 si B3;
- Cafea grecească Arapina are o aromă intensă și gust pe măsură;
- Cafea grecească Arapina 500 gr este prăjită mai mult pentru un gust intens și aromă mai puternică;
- cafeaua are proprietăți anti-oxidante;
- conține multe vitamine și minerale precum B2, B5 si B3;
- o doză moderată de cafea poate scoate un pacient dintr-o criză acută de astm, atunci când nu are medicația la îndemână;
- se recomandă prepararea acestei cafele la ibric, prin fierbere la nisip încins conform rețetei tradiționale grecești;
- cafeaua grecească este fiartă;
- metoda fierberii a apărut în Yemen, în timpul antichității, înainte de apariția filtrării cafelei;
- fierberea cafelei se practică și în Turcia și în Orientul Mijlociu din timpuri vechi;
- această metodă de fierbere creează o spumă pe care grecii o numesc kaimaki, ce dă cremozitate și consistență cafelei;
- procesul de fierbere al cafelei extrage mai mulți nutrienți din boabele de cafea decât metoda filtrării;
- potrivit studiului, cei care beau cafea grecească au vasele de sânge mai sănătoase;
- în Grecia, cafeaua este consumată de trei, până la cinci ori pe zi, în ceșcuțe mici;
- în general, fiecare ceașcă conține puțin peste 100 mg de cafeină, ceea ce înseamnă o cană și jumatate de cafea obișnuită;
- cafeaua grecească se soarbe încet, în compania familiei și a prietenilor, în jurul meselor de acasă ori în cafenele;
- reduce stresul și îmbunătățește sănătatea cardiovasculară;
- în plus, grecii au o dietă mediteraneană, bogată în pește, ulei de măsline, fructe și legume;
- toate acestea contribuie la o bună sănătate a inimii.
- se recomandă prepararea la ibric, prin fierbere la nisip încins conform rețetei tradiționale grecești;
Recenzii
Nu există recenzii până acum.