Descriere
Bouyiourdi picant 250gr
- pentru realizarea Bouyiourdi picant 250gr s-a folosit o rețetă tradițională, roșii proaspete și suculente și brânză feta;
- aciditatea roșiilor este înmuiată de dulceața brânzei feta, creând astfel un produs cu un gest echilibrat și delicios;
- roșiile sunt o excelentă sursă de acid folic, potasiu, vitamina A, C, K și alți antioxidanți și pot ajuta la restaurarea hidratării;
- ideal ca aperitiv tradițional alături de un pahar de tsipuro, pe o felie de pâine prăjită, sau ca „deep” pentru sticks-uri de legume sau sticks-uri de brânză;
- fiecare picătură de ulei extra virgin de măsline din borcan este parfumată, sănătoasă și savuroasă;
- roșiile au și efect diuretic, datorită antioxidanților din compoziție și a formei zemoase;
- se poate servi alături de cârnați sau burgeri;
- brânză este, în general, făcută dintr-un amestec de lapte de oaie și de capră;
- brânza făcută din lapte de oaie și capră a fost comună în estul Mediteranei din cele mai vechi timpuri;
- în epoca bronzului, brânza a fost probabil printre alimentele sărate expediate pe mare în borcane ceramice și astfel brânzeturile albe coagulate în cheag, similare cu feta, ar fi putut fi expediate în zer, dar nu există dovezi directe în acest sens;
- uleiul extravirgin de măsline asigură 13% din necesarul zilnic de vitamina E și 7% din necesarul de vitamina K;
- bogat în antioxidanți, uleiul de măsline încetinește procesul de îmbătrânire al creierului și nu numai;
- are un gust delicios cu ulei de măsline, ardei roșii dulci și condimentele atent selectate;
- ingrediente: roșii 36%, ardei roșu dulce 36%, brânză feta 22%, ulei extra virgin de măsline 2%, oțet 2%, usturoi 1%, condimente, sare;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 143 kcal, grăsimi 10g din care acizi grași saturați 5,5g, glucide 7,5g din care zaharuri 6g, proteine 6g, sodiu 0,7g;
- a se păstra în frigider după deschidere.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.