Descriere
Bottarga tradițional Avgotaraho Trikalinos 100gr
- Bottarga tradițional Avgotaraho Trikalinos 100gr a fost considerat o delicatesă încă din epoca faraonilor și a fost un element important în dieta greacă antică;
- valoarea sa a fost cunoscută și în perioada bizantină, în timp ce în zilele noastre ocupă un loc proeminent printre produsele gourmet;
- natural, fără conservanți, cu o valoare nutritivă ridicată și un gust plăcut de lungă durată;
- produs exclusivist, recunoscut ca fiind cele mai bune icre din producția Avgotaraho;
- tehnicile standardizate de producție echilibrează în mod corespunzător procesele de sărare și uscare pentru a oferi o umiditate mai mare și un nivel mai scăzut de sodiu în produsul final;
- este acoperit cu ceară naturală de albine, care păstrează suficient produsul și gustul său delicat în timpul termenului de valabilitate, în ciuda conținutului scăzut de sodiu;
- acesta constituie o sursă bogată de acizi grași omega-3, care întăresc sănătatea organismului acționând pozitiv asupra sistemului cardiovascular și prin întărirea sistemului imunitar;
- în Grecia, avgotaraho este produs în principal din chefalul flathead capturat în lagunele grecești. Toate ovarele mature sunt îndepărtate din pește, spălate cu apă, sărate cu sare naturală de mare, uscate sub soare și sigilate în ceară topită;
- moștenirea conservării fructelor de mare, a cultivării sării de maree bogate în nutrienți a mlaștinilor mareice și a utilizării acesteia pentru conservarea fructelor de mare, este menținută până în prezent, în special în unele țări mediteraneene;
- gust echilibrat si delicat / aroma placută și de lungă durată dupa degustare
- păstrarea valorii nutritive originale;
- fară adaos de conservanţi, fară procesare chimică;
- în timp ce practica păstrării tonului sau a icrelor de chefal este uneori considerată a fi moștenirea bizantinilor, ea merge de fapt mai departe înapoi la grecii și egiptenii antici și chiar la unele zone de coastă din Asia;
- bottarga poate fi servit tăiat felii subțiri sau ras peste paste;
- este folosită drept condiment pentru paste, risotto, cușcuș, supe;
- informații nutriționale la 100g: grăsimi totale 3,5g, din care saturate 1,5g, monosaturate 2g, polisaturate 0g, colesterol 100mg, sodiu 115mg, carbohidrați 0g, fibre dietetice 0g, zahăr 0g, proteine 6g, Vit. D 0%, Potasiu 0%, acid pantotenic 120%, Calciu 0%, Vit. A 10%, Fosfor 4%, Fier 0.36mg 2%, Vit. B12 15%, Iod 25%.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.