Descriere
Sorbet de mango 500 ml
- o rețetă de piure de mango – gust dulce – acrișor, textură catifelată și arome exotice;
- nu e doar o simplă înghețată, ci este o pastă de mango care în mod extraordinar a devenit înghețată;
- înghețata este un amestec de lapte, smântâna și uneori alte ingrediente care au fost congelate într-un deliciu moale, cremos, folosind tehnici speciale;
- istoricii cred că grecii s-au bucurat de deserturi congelate încă din Grecia Antică;
- de fapt, s-a crezut că Alexandru cel Mare însuși s-a bucurat de deserturi congelate în timpul vieții sale;
- în cele mai vechi timpuri, era obișnuit să se savureze zăpada cu fructe și miere și acest lucru a fost considerat a fi un desert tradițional. Există înregistrări ale acestui desert fiind vândute în piețele din Atena, în secolul al 5-lea B.C.;
- până în secolul al 20-lea, bucătăria greacă, includea diferite tipuri de deserturi congelate care au fost în curs de dezvoltare;
- aceasta a inclus un desert congelat pe care îl cunoaștem ca înghețata noastră modernă;
- prezența înghețatei în Grecia este destul de bine stabilită și se regăsește în arome unice ;
- cornetul de înghețată a apărut din întâmplare, în 1904, când un vânzător de înghețată a rugat un vânzător de waffe să îi pregătească niște cornete în care să servească clienții;
- prima înghețată pe băț a apărut în 1920;
- pentru un gust intens, e indicat să o lăsați câteva minute la temperatura camerei înainte să o serviți – a nu se recongela;
- Ingrediente: apă, pure mango 20,4%, zahăr, dextroză, pastă de mango 4,4% ( zahăr, pure de mango, sirop de glucoză, suc de portocale concentrat, arome naturale, antioxidanți (L-acid ascorbic), agent de îngroșare: pectină), sirop de glucoză, stabilizatori (gumă guar, carboximetil celuloză, caragenan), agent aciditate (acid citric);
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 501kJ/120kcal, glucide 29,7g din care zaharuri 25,3g, proteine 0,2g, grăsimi 0,1g din care acizi grași saturați 0g, sare 0,05g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.