Descriere
Dulceață de nuci fără zahăr 260gr
- dulceață deosebită, 100% naturală, fără pectină și fără zahăr;
- nuci verzi, întregi, aromate și crocante, perpelite într-un sirop de struguri cu zeamă de lămâie;
- poate fi servită împreună cu brânzeturi sărate sau picante, ca umplutură pentru prăjituri și plăcinte, cu iaurt sau înghețată, ca un ingredient de dressing pentru salate verzi proaspete sau sosuri;
- ingrediente: nuci 55%, suc concentrat de fructe (struguri), suc de lămâie;
- informații nutriționale per 100g/25g: energie 1046Kj/250Kcal – 262kj/63kcal, grăsimi 0g din care saturate 0g, carbohidrați 62g/16g din care zaharuri 57g/14g, fibre 0,1g/0,02g, proteine 0,04g/0,1g, sare 0,0g.
- Considerată o delicatesă, și datorită faptului că secretele bine păstrate ale rețetelor s-au transmis din generație în generație, acest produs ne oferă întotdeauna o plăcere atunci când avem ocazia să îl consumăm și să ne bucurăm din plin de gustul deosebit pe care îl are. Cu diverse adăugiri de mirodenii sau suc de citrice, această delicatesă/desert, ne va surprinde mereu într-un mod cu totul special.
- În mod tradițional, obicei des întâlnit și la noi, Dulceață de nuci fără zahăr 260gr se servește alături de paharul cu apă rece și eventual, cafeaua la ibric. Bunicile grecoaice sunt extrem de cunoscute ca fiind adevărate artiste în zona culinară, foarte inovative și creative când vine vorba de gătit și experimentat. Un ajutor extraordinar și o influentă specială o are bineînțeles și clima Greciei, fie Mediteraneeana în anumite zone, fie alpină în altele,cu o amprentă de necontestat în tot ceea ce înseamnă gustul fructelor de tot felul și nu numai.
- Cunoscute și apreciate încă din Antichitate, se știe foarte bine ca nucile sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți, vitamine, grăsimi, fibre, antioxidanți și minerale – toate acestea luate la un loc le recomandă pentru întărirea și protejarea sistemului cardiovascular, dar și a inimii, individual.
- Pe lângă acest fapt dovedit știintific, consumul de nuci poate contribui la scăderea nivelului ridicat de colesterol rău, mărește speranța de viață, ajută la controlul greutății corporale, ajută să avem un somn odihnitor și relaxat, acoperă necesarul de proteine al organismului.
- Cu o vastă utilizare în bucătăriile din toată lumea, nucile se pot combina excelent cu diverse cereale (orez, ovăz, secară, grâu), recomandate fiind cele integrale, bogate în metioină, un aminoacid esențial, asigură lipsa acestuia din miezul de nucă și se obține astfel un mult dorit echilibru.
- De asemenea, platourile de brânză, cărnuri crud-uscate, fructe, au obligatoriu alături, nuci și varietăți ale acestora.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.