Descriere
Pâine prăjită cu ulei măsline 380g
- mini felii de pâine de casă, cu ulei extra virgin de măsline;
- crocante dar nu tari, cu un conținut redus de sare;
- sunt o gustare excelentă, delicioasă și ușoară ce poate fi servită la birou, la școală;
- Pâine prăjită cu ulei măsline 380g este ideală pentru platourile cu aperitive reci, pentru bruschetta cu paste de măsline, cu roșii uscate la soare, creme de brânză, pește;
- pot fi servite alături de brânzeturi sau ca crutoane în supele cremă;
- o gustare crocantă reprezentativă pentru dieta mediteraneană;
- nimic nu pare mai binevenit dimineața devreme decât o cană de ceai și o felie de pâine prăjită unsă cu unt sau cu gem;
- există însă câteva lucruri pe care trebuie să le știm despre modul corect de a prăji pâinea pentru a nu fi nocivă;
- experții recomandă prăjirea ușoară a pâinii, până atinge o culoare aurie-brună;
- prăjirea în exces, până la negru produce unele modificări chimice care ne pot afecta sănătatea;
- în urma rumenirii, pâinea își pierde o parte din vitaminele B pe care pâinea albă le conține;
- o felie de pâine integrală furnizează în mod normal circa 5% din doza zilnică de vitamina B1 și vitamina B9, în timp ce o felie de pâine prăjită conține doar 4% din doza zilnică de acești nutrienți;
- când prăjim pâinea, o reacție chimică reduce conținutul de apă din pâine, grație temperaturii ridicate, și, implicit, reduce amidonul din pâine;
- acest proces poate face pâinea prăjită puțin mai ușor de digerat pentru cineva care în general tolerează mai greu pâinea obișnuită;
- pâinea prăjită poate fi mâncată cu legume gătite şi/sau crude, lactate slabe, ouă sau salată de crudităţi;
- nutriționiștii recomandă, de asemenea, pâinea prăjită să fie asociată cu lactate, deoarece pâinea nu conţine lizină, aminoacid esenţial, care se regăseşte în peşte, brânză de vaci sau lapte;
- ingrediente: făină 70%, apă, ulei de măsline, sare, maia.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.