Brânză Graviera picantă 250gr

În stoc
BG089

65,90 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Brânză Graviera picantă 250gr este fabricată  din lapte de capră și oaie cu ardei iute, are o aromă intensă și o textură untoasă. Se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios.

Vrei sa te sunam?

Descriere

Brânză Graviera picantă 250gr

  • Brânză Graviera picantă 250gr este realizată din lapte de capră și oaie cu ardei iute;
  • are o aromă intensă și o textură untoasă;
  • se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios;
  • brânza Graviera este aproape la fel de consumată în Grecia ca și feta – ca cea mai populară brânză din Grecia;
  • graviera, mai ales când este tânără, are gust dulce și de unt;
  • este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă, mici găuri neregulate, o coajă ușor dură și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă, la puțin picant;
  • cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră;
  • în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40% grăsimi și cu grăsimi în substanță umedă de maxim 38%;
  • este și o sursă bună de calciu și proteine;
  • varianta de graviera din Creta este cunoscută pentru un gust asemănător de caramel ars, iar graviera mai maturată are un gust mai intens;
  • laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează învechirea;
  • graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, de preferat într-o pânză de bumbac;
  • este de preferat înainte de a servi graviera, să o lăsați aprox. 30 min la temperatura camerei înainte de servire;
  • graviera poate fi și congelată,  însă în acest caz este indicat să se consume în câteva luni de la congelare pentru a nu i se modifica textura;
  • graviera dezvoltă în mod natural o coajă dură în timpul maturării, similară cu cea găsită pe parmezanul italian;
  • ingredientelapte pasteurizat de oaie și de capră, ardei iute;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1666Kj/402Kcal, grăsimi 33g, din care acizi grași saturați 22,1g, glucide <0,1g din care zaharuri <0,1g, proteine 26.1g, sare 2,4g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Brânză Graviera picantă 250gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Întotdeauna fideli valorilor, de trei generații Kostarelos produce brânza și lactatele fine în propriile unități. Când au început producția de brânzeturi în 1937, tot ce aveau era lapte de bună calitate și o mână de rețete tradiționale; cele două elemente de bază care până astăzi stau la baza gustului excepțional al produselor Kostarelos.
Făcând cele de mai sus cu un pas mai departe, Kostarelos caută în mod constant idei noi, aducând creativitatea și experiența tehnică, pentru a crea arome autentice și de înaltă calitate. În același timp, căută și formează relații și colaborări pe termen lung cu fermieri și mici producători artizani greci, care împărtășesc filozofia Kostarelos.
Așa aducem cele mai bune produse la masa ta!

Markopoulo este un oraș din Grecia, care este situat la poalele sud-estice ale Muntelui Ainos, la aproximativ 250 m altitudine. Comunitatea este formată din satele Markopoulo (populație 85 în 2011), Kateleios (popoulație 36) și satul de plajă Kato Kateleios (populație 156). Markopoulo este situat la 1 km est de Chionata, la 2 km vest de Kateleios, la 2 km nord-vest de Kato Kateleios, la 6 km vest de Skala și la 9 km sud-vest de Poros.
Golful Katelios este un sit marin Natura 2000 desemnat. Datorită apelor puțin adânci ale golfului și a averselor de recif împrăștiate, fluxul de apă de mare este mai lent decât apele înconjurătoare, ceea ce îl face un habitat ideal pentru iarba de mare protejată Posidonia oceanica, care ocupă o parte semnificativă a golfului. Plaja mounda, la est de golf și la o distanță scurtă de Katelios este o zonă de cuibărit pentru țestoasele Loggerhead (Caretta caretta).

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural