Descriere
Brânză Graviera picantă 250gr
- Brânză Graviera picantă 250gr este realizată din lapte de capră și oaie cu ardei iute;
- are o aromă intensă și o textură untoasă;
- se combină perfect în salate de legume unde puteți adaugă un oțet balsamic delicios;
- brânza Graviera este aproape la fel de consumată în Grecia ca și feta – ca cea mai populară brânză din Grecia;
- graviera, mai ales când este tânără, are gust dulce și de unt;
- este o brânză tare, cu o culoare galbenă deschisă, mici găuri neregulate, o coajă ușor dură și o aromă care variază de la ușor dulce și nucă, la puțin picant;
- cea mai comună versiune cretană provine din lapte de oaie sau lapte de oaie amestecat cu o cantitate mică de lapte de capră;
- în conformitate cu normele de protecție a denumirii de origine (DOP), graviera trebuie să conțină cel puțin 40% grăsimi și cu grăsimi în substanță umedă de maxim 38%;
- este și o sursă bună de calciu și proteine;
- varianta de graviera din Creta este cunoscută pentru un gust asemănător de caramel ars, iar graviera mai maturată are un gust mai intens;
- laptele de capră adaugă o caracteristică specifică, care accentuează învechirea;
- graviera poate fi păstrată într-un recipient etanș la frigider pentru cel puțin câteva săptămâni, de preferat într-o pânză de bumbac;
- este de preferat înainte de a servi graviera, să o lăsați aprox. 30 min la temperatura camerei înainte de servire;
- graviera poate fi și congelată, însă în acest caz este indicat să se consume în câteva luni de la congelare pentru a nu i se modifica textura;
- graviera dezvoltă în mod natural o coajă dură în timpul maturării, similară cu cea găsită pe parmezanul italian;
- ingrediente: lapte pasteurizat de oaie și de capră, ardei iute;
- Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 1666Kj/402Kcal, grăsimi 33g, din care acizi grași saturați 22,1g, glucide <0,1g din care zaharuri <0,1g, proteine 26.1g, sare 2,4g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.