Descriere
Ulei extravirgin cu oregano 250ml
- Ulei extravirgin cu oregano 250ml este de calitate superioară din soiul măsline koroneiki, presat la rece, exclusiv prin metode mecanice, într-o combinație unică şi delicioasă cu oregano;
- uleiul este bogat în polifenoli – antioxidaţi ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi în organism;
- recoltarea măslinelor se face la începutul lunii noiembrie;
- măslinele sunt cultivate la o altitudine de 160 m, în regiunea Messara;
- crenguțele de oregano sunt culese manual din regiunea Elounda și dau uleiului o aromă intensă și un gust specific;
- în trecut oregano esra considerat de vechii greci și romani un simbol al fericirii fapt pentru care mirii purtau cununi de oregano;
- oregano conține vitaminele A, C, E si K, dar și fibre, folat, fier, magneziu, vitamina B6, calciu și potasiu;
- oregano este un puternic antioxidant ce sprijină sănătatea sistemului imunitar;
- oregano conferă bucătăriei mediteraneene gustul său cald, aromat, ușor picant, având o aromă mai puternică când este uscată decât proaspăt culeasă;
- frunzele uscate și măcinate ale plantei perene sunt utilizate pentru asezonarea preparatelor;
- totuși, pentru o lungă perioadă de timp, oregano nu a fost utilizat cu adevărat la gătit în afara Italiei și Greciei;
- crenguțele de oregano sunt uscate natural la soare și adăugate în uleiul de măsline pentru un rezultat gustos – ne reamintește de gustul verii sau gustul Cretei;
- este indicat a fi folosit în salata grecească, carnea la grătar, chifteluțe, sosuri de roșii, în salate, paste sau bruschetta;
- indicat a fi folosit crud în preparatele raw, vegan sau vegetariene;
- ingrediente: ulei extravirgin de măsline 96%, oregano natural uscat 4%;
- Declarație nutrițională per 100ml produs finit: valoare energetică 810KCal/3389Kj, grăsimi 92g din care acizi grași saturați 14g, mono-saturați 78g, poli-saturați 8g, glucide 0g din care zaharuri 0g, proteine 0g, sodiu 0g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.