Oțet din vin Marouva 250ml

În stoc
VN002

10,90 lei

Oțet din vin Marouva 250ml – aromat și produs din vinul marouva învechit în butoaie de stejar.

33 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Oțet din vin Marouva 250ml

  • vinul Marouva este un vin cunoscut pentru faptul că se pretează a fi învechit în butoaie de stejar;
  • soiul din care se produce vinul marouva este romeiko, un soi crescut încă din antichitate în regiunea Kissamos, Chania din insula Creta;
  • în timpul dominației otomane, ” romeiko” era numele dat oricărei persoane și oricărui bun ce provenea din Grecia;
  • vinul marouva este un vin puternic, robust cu un grad ridicat de alcool. Alcoolemia vinului este dată atât de soiul de struguri cât și de condițiile climatice aride din Creta;
  • în dialectul cretan marouva înseamnă învechit;
  • vinul marouva are o armă intensă ce evoluează în timp;
  • tradițional se obișnuia ca un butoi de vin Marouva să fie îngropat la nașterea unui copil și dezgropat la nunta acestuia;
  • oțetul din acest vin are un gust intens, aromat și foarte diferit de oțetul tradițional din vin;
  • ingredientul perfect pentru înnobilarea unei salate, pentru a marina diferite tipuri de carne sau pentru sosuri;
  • oțetul este obținut după o lungă maturare în butoaie de stejar;
  • produsul este 100% natural și este posibil să existe sedimente naturale pe fundul sticlei.

Informații suplimentare

Greutate 0.480 kg
Ambalaj

Sticla

Cantitate

250 ml

Culturi locale

Da

Producator

Vinolio

Natural 100%

Da

Regiune

Creta

Fara alcool

Da

Fara zahar

Da

Healthy

Da

Vegetarian

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Oțet din vin Marouva 250ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produs de Mănăstirea Sfânta Treime „Tzagarolon” din Creta – este una dintre cele mai importante mănăstiri Venețiene din Creta. Potrivit tradiției, confirmată de documentele venețiene, aceasta a fost reconstruită în 1611 pe urmele micii mânăstiri Sfânta Treime a călugărului Joachim Sofianos, de către frații Jeremiah și Laurentius Tzagarolon ce provin din
una dintre cele mai mari familii venețiană-cretană din insulă.
Astăzi, după o istorie tumultuoasă în care mănăstirea a căzut sub mâinile turcilor în timpul ocupației Greciei, acesta continuă să joace un rol important din punct de vedere economic, spiritual şi cultural în Creta, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din insulă.

Creta este cea mai mare și cea mai populată insulă grecească. Cunoscută ca fiind centrul civilizației mionice, cea mai veche civilizație europeană, Creta este un paradis pe pământ, bucurându-se de o climă temperat mediteraneeană și de un peisaj ce îmbină marea albastră și munții stâncoși. Cel mai important, însă, pentru gurmanzi este faptul că frumoasa insulă este locul de naștere al faimoasei diete cretane.

Dieta cretană a fost popularizată de profesorul Ancel Keyes, în urma studiului său numit Seven Countries Study (Studiul celor șapte țări) de la începutul anilor ‘60. Studiul exhaustiv a fost făcut pe oameni cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani din Creta și Corfu, cât și din alte 6 țări printre care Italia și Japonia. În 1990, 30 de ani mai târziu, majoritatea participanților din toate celelalte țări și regiuni nu se mai aflau, din păcate, printre noi. În Creta, în schimb, peste 50% din participanți erau încă în viață. Priveliște asupra câmpiei Tessara și munților Ida. Creta, un adevărat paradis pe pământ!

Culturi Locale
Fara Alcool
Produs fara zahar FaraZahar
Healthy Food
100% Natural
Produs vegetarian Vegetarian