Descriere
Dulceață de fistic 450 gr
- dulceață aromată și crocantă din faimosul fistic aromat din insula Eghina, 100% naturală și gustoasă;
- fisticul ajută la menținerea greutății corporale – fapt datorat prezenței din belșug atât a unor proteine și grăsimi sănătoase, cât și a unor fibre alimentare care determină un grad ridicat de sațietate, ajutându-te să te simți sătul și plin de energie o perioadă mai lungă de timp;
- fisticul conține vitamina B6, cupru, gama-tocoferol, magneziu, mangan, potasiu, aminoacidul L-arginină și este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase;
- ingrediente: fistic 45%, zahăr, sirop de glucoză, acid: acid citric, conservanți: sorbat de potasiu (max 0.1%), arome – poate să conțină urme de alte nuci sau coji;
- fără conservați, fără coloranți sau aditivi alimentari;
- Dulceață de fistic 450 gr
- informații nutriționale la 100g: energie 520,2Kal, grăsimi 42g, carbohidrați 34,4g, proteine 11,6g.
- Fisticul conține mai mulți antioxidanți decât majoritatea nucilor și semințelor. Singurele care au mai mulți antioxidanți sunt nucile și nucile pecan. De asemenea, dintre toate nucile, fisticul are cea mai mare cantitate de luteină și zeaxantină, ambele fiind antioxidanți foarte importanți pentru sănătatea ochilor. Ele protejează ochiul de efectele nocive ale luminii albastre și de degenerarea maculară, o afecțiune legată de vârstă care duce la alterarea calității vizuale centrale.
- Toată lumea știe deja că nucile sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma. Problema este că majoritatea sunt foarte bogate în calorii. Ei bine, fisticul este printre cele mai slab calorice nuci. Spre exemplu, 50 de grame de fistic conțin 280 de calorii, spre deosebire de 327 calorii la nuci sau 360 calorii la nucile pecan.
- Există o mulțime de studii asupra fisticului și efectului acestuia asupra lipidelor din sânge, majoritatea fiind făcute prin înlocuirea anumitor părți din dietă cu fistic. În cadrul unui studiu de patru săptămâni, participanții (toți cu colesterol LDL ridicat) au consumat 10% din aportul zilnic de calorii din fistic. Rezultatul înregistrat a fost o scădere medie de 9% a colesterolului LDL. Iar când cantitatea de fistic a crescut la 20%, scăderea înregistrată a fost de 12%.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.