Descriere
Vin spumant Luna Blu 750ml
- culoare galben-verzui, arome intense de citrice, zmeură, mentă și piper verde;
- gust parfumat și bogat, proaspăt cu aciditate crocantă, însoțită de o spumare nobilă și un postgust lung;
- Vin spumant Luna Blu 750ml ideal cu orice tip de mâncare, în special cu peste, fructe de mare, carne albă, sau ca aperitiv;
- poate fi consumat și singur, în orice moment al zilei;
- temperatura de servire: 6-10C;
- alcool: 11.5% vol;
- vinul spumant este produs într-un mod relativ asemănător cu vinul liniștit, existând însă anumite diferențe;
- în podgorie, strugurii sunt culeși devreme, când încă mai conțin un nivel ridicat de aciditate;
- spre deosebire de producția de vin liniștit, nivelul ridicat al zahărului nu este de dorit;
- în momentul culesului trebuie avut grijă la evitarea contactului cu tanin și alți compuși fenolici, drept pentru care mulți producători premium aleg în continuare culesul manual în dauna celui mecanic, în timpul căruia boabele se pot sparge și pot încuraja macerarea dintre pieliță și suc;
- locul de procesare al strugurilor se află de multe ori aproape de podgorie, pentru ca strugurii să fie presați și separați de pielița lor cât mai repede cu putință;
- soiuri roșii, precum Pinot Noir, pot fi folosite în producția de vin spumant, deoarece sucul lor este alb, el devenind roșu de-abia după contactul cu pigmenții din pielița boabelor de strugure.
- există însă unele cazuri în care contactul cu pielița este dorit, cum ar fi vinurile spumante rosé sau roșii;
- a doua fermentare este cea care distinge vinul spumant și îi conferă acel perlaj caracteristic;
- unul dintre produsele adiacente fermentației este dioxidul de carbon;
- în timp ce acest gaz poate fi eliberat în timpul primei fermentații, în cea de-a doua fermentare sunt depuse eforturi speciale pentru a reține gazul, pentru ca acesta să fie încorporat în vin;
- acest proces creează o presiune foarte mare în sticlă (până la 6 bar), de aceea producătorii de vin spumant au grijă să îl îmbutelieze în sticle foarte rezistente;
- când sticla este deschisă și vinul spumant este turnat în pahar, gazul este eliberat și apare perlajul.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.