Vin roșu sec Diaporos 2016 750ml

În stoc
vi030

159,70 lei

Vin roșu sec Diaporos 2016 750ml- Alc.14%, Soi: Xinomavro 87%, Syrah 13%.

1 în stoc

Vrei sa te sunam?

Descriere

Vin roșu sec Diaporos 2016 750ml

  • culoare roșu închis, aproape albastru, foarte diferit de vinurile Xinomavro tradiționale;
  • pe nas buchetul constă din fructe negre coapte, prune, tigări de foi, ciocolată neagră, tutun auriu, piper;
  • pe palat se obține o aromă de tanini bine construiți, înrădăcinați într-un strat dens de fructe coapte;
  • un vin corpolent, bogat în tanini copți, cu aciditate bună, echilibrat de conținutul destul de ridicat de alcool;
  • o nouă versiune a soiului Xinomavro, expresie a podgoriei din care provine;
  • un vin roșu puternic pentru momente speciale. Pentru foarte mulți oameni, cel mai bun vin roșu de la Kir-Yianni;
  • catifelat și „dur” când este nevoie, acest vin este destinat unor combinații gustoase de înalta calitate. Un vin Xinomavro foarte bun amestecat cu soiul Syrah, cu caracter picant si echilibru excelent;
  • alcool: 14 % vol;
  • învechire: 22 de luni în butoaie de stejar de 225 L și încă 6 luni învechire la sticlă;
  • asocieri culinare: un vin bogat cu arome concentrate, este perfect pentru mâncăruri cu arome intense;
  • este excelent servit cu carne la grătar, vânat și carne roșie cu sosuri de fructe, miel fript, cașcaval maturat tare;
  • vinul a fost un obiect de studiu științific destul de popular în ultimele decenii, mai ales după ce în compoziția lui a fost izolat resveratrolul, un antioxidant foarte puternic, care poate face minuni pentru imunitatea noastră;
  • unde mai pui ca antioxidanții sunt la modă, iar asocierea lor cu alimentele cele mai comune este întotdeauna o temă de discuție interesantă;
  • vinul roșu conține melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ceasului biologic;
  • studiile au demonstrat că un pahar de vin roșu băut înainte de culcare te ajută să adormi mult mai ușor;
  • nu întâmplător companiile de cosmetice își asociază mai nou produsele cu vinul roșu;
  • este vorba, din nou, despre antioxidanții pe care îi găsești în acest aliment, care s-au dovedit benefici și pentru sănătatea tenului;
  • conform studiilor, resveratrolul are reale proprietăți antiîmbătrânire, prin urmare el este cel mai adesea pomenit în reclamele pentru cremele care au rolul de a păstra prospețimea tenului;
  • un pahar de vin roșu conține o serie întreagă de ingrediente active, care ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Informații suplimentare

Greutate 1.450 kg
Certificat PGI

Da

Culturi locale

Da

Natural 100%

Da

Premiat

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vin roșu sec Diaporos 2016 750ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Podgoria Kir-Yianni și crama din Amyndeon sunt situate exact în apropierea lacului Vegoritis, mărginit de munții Kaimakcalan și Vitsi. Crama a fost creată pentru a stimula o zonă subdezvoltată, care a fost pusă pe hartă datorită eforturilor sistematice ale fondatorului vinăriei, Yiannis Boutaris. Astăzi, Amyndeon, o zona viticulturală tradițională, dar până acum neglijată, a evoluat într-una dintre cele mai promițătoare regiuni viticole grecești. Vinurile Ktima Kir Yianni din zona Amyndeon se caracterizează prin calitatea deosebită, identitatea greacă pură și expresia absolută a terroir-lui lor.

Strugurii provin din zona viticolă din Agios Panteleimon în cadrul denumirii Amyndeon din Florina, Grecia de Nord-Vest. Altitudinea mare (600m) și solurile slabe din nisip, din zonă, duc la producerea de vinuri care prezintă finețe și un caracter aromatic rar. Cele patru lacuri din jur care acționează ca o zona tampon, creează condiții meteorologice perfecte pentru cultivarea Xinomavro, mai temperată decât se astepta în acest climat continental. Marea diversificare a blocurilor viticole conduce la variații largi în ceea ce privește maturitatea tehnologică ți fenolică a strugurilor, între diferitele recolte și necesită o gestionare minuțioasa în fiecare an. Prin urmare, strugurii sunt clasificați în momentul livrării la cramă în funcție de potențial de alcool, aciditate, fenoli și greutatea ciorchinelui. Această selecție, care se desfășoară în fiecare an, permite alegerea tehnicii de vinificare adecvate, ținând cont de calitatea și de proprietățile diferite ale materiei prime.

Culturi Locale
100% Natural
Certificat PGI
Produs Premiat