Unt lapte de oaie sărat 300gr

Nu este în stoc
bg025

48,90 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Unt lapte de oaie sărat 300gr, pentru prepararea untului de oaie la stână se folosește zerul gros care rezultă de la presarea cașului jintuit (mărunțit pe crintă).

Stoc epuizat

Descriere

Unt lapte de oaie sărat 300gr

  • pentru preparare Unt lapte de oaie sărat 300gr la stână se folosește zerul gros care rezultă de la presarea cașului jintuit (mărunțit pe crintă);
  • zerul se păstrează într-un cuibar și, când se adună în cantitate suficientă, se bate pentru a obține unt, în mod obișnuit – odată la două săptămâni;
  • untul de oaie se trece apoi într-o piele de burduf pregătită asemeni celei pentru brânză;
  • burduful de unt se păstrează agățat într-un cui în camera de depozit a stânii;
  • de fiecare dată când se adaugă unt în burduf, se pune și sare, în proporție de 2-3%, ca la brânza de burduf;
  • când burduful s-a umplut, se presară deasupra o cantitate mai mare de sare și se coase pielea, pâstrăndu-se în aceleași condiții până toamna;
  • pentru a prepara untul de cașcaval sunt necesari câțiva pași de parcurs;
  • ca urmare a opăririi cașului din lapte de oaie, în apa de opărire trece o cantitate mică de grăsime;
  • această grăsime se poate recupera sub formă de unt topit, denumit popular “unt de cașcaval”, produs mult apreciat în Orient;
  • după terminarea opăririi cașului, apa de opărire din cazan se lasă până a doua zi, când se adună stratul de grăsime format la suprafață și se pune într-un vas care se acoperă;
  • colectarea grăsimii se face zile la rând, până când se adună o cantitate suficientă;
  • pentru topire se folosește un cazan (poate fi cazanul de opărire a cașului), în care s-a pus o cantitate redusă de apă, circa 10% din volum, se încălzește și apoi se adaugă grăsimea pentru topire;
  • amestecul se încălzește până la temperatura de circa 80°C și se menține la această temperatură 1 – 1 ½ ora;
  • se lasă apoi în repaus câteva ore;
  • stratul de unt topit care se separă la suprafață este cules, trecut în vase de păstrare și lăsat să se răcească;
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 893Kcal/3750Kj, grăsimi 99g din care acizi grași saturați 69g, glucide 0,2g din care zahăr 0g, fibre 0g, proteine 0,35g, sare 0,04g.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Nemodificat genetic

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Unt lapte de oaie sărat 300gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic