Descriere
Ulei extravirgin early harvest BIO 500ml
- Ulei extravirgin early harvest BIO 500ml este obținut din masline din agricultura organică, prin metode mecanice de presare la rece;
- este bogat în polifenoli, anti – oxidanți ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi în organism;
- uleiului are o culoare verzuie, clară cu tende de auriu;
- gustul este proaspăt cu tentă de verdeață, foarte intens cu post gust prelungit și ușor bitter;
- uleiul este nefiltrat fapt pentru care producătorul recomandă folosirea lui într-o perioadă de timp limitată;
- are o textură bogată, corpolentă, cu o nota amarăruie, condimentată și bine echilibrata, cu un iz de anghin;
- poate fi bine asociat cu carne și pește, supe de leguminoase și salate, bruschetta clasică, legume verzi și la grătar;
- este un ulei cu acididate redusă, din măsline neajunse la maturitate ceea ce faace ca nivelul de polifenoli să fie peste limitele obișnuite;
- are un nivel ridicat de antioxidanți și poate fi folosit ca atare, cu rol de tratament, sau în orice preparate culinare;
- uleiul asigură 13% din necesarul zilnic de vitamina E și 7% din necesarul de vitamina K. Are, o concentrație ridicată de grăsimi mononesaturate, precum acid oleic și palmitoleic care însumează 10 grame de acizi grași într-un conținut de doar 14 ml de ulei;
- bogat în antioxidanți, uleiul de măsline încetinește procesul de îmbătrânire al creierului și nu numai;
- oleocantalul, responsabil pentru reducerea inflamațiilor din corp și prezent în uleiul de măsline, ajută și la îndepărtarea plăcilor beta-amiloide care se formează în celulele creierului și duc la apariția bolii Alzheimer;
- indicat a fi folosit în preparatele raw, vegan, vegetariene;
- potrivit pentru salate, sosuri, preparate gătite datorită punctului înalt de ardere (aprox 200°C);
- informații nutriționale la 100 ml: energie 824kal/3389kj – 90kcal/370kj, grăsimi 91.6g – 10g din care saturate 12.8g – 1.4g, mono saturate 70.5g – 7.7g, poli saturate 8.3g – 0.9g, carbohidrați 0g din care zahăr 0g, proteine 0g, sare 0g;
- caracteristici de calitate: aciditate: max. ≤0,5%, peroxid ≤20meq, ceară 250mg/L, absorbție ultraviolete: K270≤ 0.22, K232 ≤ 2.50, DK≤0.01.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.