Descriere
Risotto cu turmenic și ciuperci 280gr
- Risotto cu turmenic și ciuperci 280gr- o rețetă în stil pur mediteranean cu turmenic și ciuperci;
- expediția lui Alexandru cel Mare a fost prima globalizare adevărată a istoriei omenirii – o călătorie de cuceriri care a depășit cu mult isprăvile sale militare, a deschis porțile unei dezvoltări culturale și mercantile fără precedent. Datorită călătoriilor sale, teritoriile europene au descoperit utilizarea multor tipuri noi de alimente, cum ar fi orezul;
- în timpul campaniilor militare, proviziile de hrană ale armatei lui Alexandru au lipsit mereu, împiedicând încercarea marelui lider de a ajunge la marginile pământului;
- călătoriile de cucerire ale tânărului rege macedonean s-au încheiat așadar în India, la revolta armatei sale, după ce au petrecut mulți ani departe de familiile și patria lor;
- și datorită acestei ultime opriri, India, Alexandru a descoperit importanța și valoarea orezului; nu numai atât, l-a luat înapoi cu el în călătoria sa spre casă;
- scrierile lui Seleucus Nicator afirmă că Alexandru a hrănit trupele cu orez Seleucus I, un general al armatei macedonene și mai târziu conducător al imperiului lui Alexandru, povestește cum orezul avea o funcție cheie în hrănirea armatei la acea vreme;
- potrivit mărturiilor sale post-macedonene de campanie, în ultima perioadă a șederii lor în Bactria, Alexandru s-a văzut nevoit să schimbe obiceiurile alimentare ale oamenilor săi și să se adapteze la alimentele din acel ținut necunoscut;
- în 2010, Grecia a fost cel mai mare producător de bumbac din Uniunea Europeană (183.800 tone) și de fistic (8.000 tone) și s-a clasat pe locul al doilea la producția de orez (229.500 tons) și de măsline (147.500 tone);
- ingrediente: orez pre – fiert 96 %, turmenic (curcumă) 0,4 %, ciuperci 1,6 %, ceapă, morcovi, ardei verde și roșu dulce;
- declarație nutrițională per 100 g produs finit: valoare energetică 1482 kJ / 354 Kcal, grăsimi 1,2g din care acizi grași saturați 0,27g, glucide 76g din care zaharuri 0,5gr, fibre 5g, proteine 7,6g, sare 0,002g;
- instrucțiuni preparare: adăugați conținutul în 1,300ml apă clocotită în care adăugați 2 linguri de ulei de măsline și sare, după gust. Lăsați la fiert 15 min. După ce îl luați de pe foc, lăsați-l acoperit 15 min înainte de a servi. Poftă bună!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.