Pită grecească 780gr

Nu este în stoc
pt068

20,40 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Pită grecească 780gr – pachetul contine 10 pite.

Stoc epuizat

Descriere

Pită grecească 780gr

  • este alegerea perfectă pentru cei care iși doresc să pregatească acasă gyros sau souvlaki, salate sau aperitive (mezze);
  • Pită grecească 780gr este moale și pufoasă la interior și crocantă la exterior;
  • pita grecească a dat idei multor bucătari, așa că este folosită și ea pentru a face pizza originale sau sandvișuri unice
  • este făcută din câteva ingrediente,
  • pâinea pita este o specialitate tradițională a Greciei.
  • puteți adăuga cu ușurință pâinea pita cu o reteta vegetariana sau carne de vită precum kefta.
  • ușor și rapid de preparat, pâinea pita este păstrată la rece și poate îngheța.
  • primele rețete pentru prepararea pâinii (care s-au păstrat) aparțin grecului Chrysippe de Thyane;
  • grecii antici erau mari consumatori de pâine, făcută curent din făină de orz, iar în zile de sărbătoare, din făină de grâu;
  • rețeta drojdiei naturale (ferment pe care îl păstrau în mici amfore) au împrumutat-o de la egipteni și au perfecționat cuptoarele, astfel încât, în secolul al II-lea î.Hr., brutăriile grecești erau renumite;
  • produceau peste 70 de varietăți de pâine, unele aromatizate cu ierburi sau umplute cu măsline;
  • nu conține conservanți sau alți aditivi;
  • pâinea de grâu era preferata grecilor, iar atenienii se mândreau cu pâinea lor de calitate, chiar dacă pentru asta trebuiau să importe grâul, fiindcă solul nu permitea cultivarea;
  • cea mai scumpă era pâinea albă din făină cernută fin;
  • Terion, un grec care a trăit în secolul V î e.n. este creditat cu inventarea cuptorului de pâine și cu înființarea de brutării;
  • Ingrediente :  făină de grâu, apă, drojdie proaspătă, fibre de ovăz, aluat din grâu (apă, făină din grâu, acid lactic, agent de aciditate acid acetic), sare, emulsificator (stearoyl 2 lactiv, lactoză glicono delta), conservanți propionat de calciu;
  • Declarație nutrițională la 100g produs finit: valoare energetică 1014kJ/239kcal, lipide 1.3g din care acizi grasi saturati 0.4g, glucide 46,1g din care zaharuri 2,8g, proteine 9,2g, fibre dietetice 3,2g. 

Informații suplimentare

Natural 100%

Da

Healthy

Da

Culturi locale

Da

Nemodificat genetic

Da

De post

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pită grecească 780gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Compania EVOIKI ZYMI ABEE a început în 1984 în Psachna, Evia sub denumirea „Zymarika Psachno”, ca un mic meșteșug personal cu producerea de paste tradiționale, urmând cu fidelitate rețete tradiționale și folosind doar cele mai bune ingrediente, în maniera gospodinelor cu experiență.
În deceniul anilor 90, Evoiki Zymi își extinde activitățile în producția de produse din aluat congelat și se mută în unități private din Kastella Evia. Dezvoltarea companiei duce în 2004 o parte din producție la noi facilități moderne în zona Dokos Chalkida. La sfârșitul aceluiași deceniu, compania are o prezență și în Chania, Creta, cu o altă unitate de producție. Compania își extinde în mod dinamic rețeaua de distribuție a produselor sale, sub denumirile comerciale „Paste de Psachnon” și „Aluat de Psachnon”, și câștigă constant noi clienți, în interiorul și în afara Greciei.

Chalkida este cel mai mare și cel mai de seamă oraș al Eviei, în același timp, principala poartă de intrare în Evia. Este situat la mijlocul distanței nord-sud pe coasta vestică a Eviei, acolo unde golful Eubeei se îngustează din ce în ce mai mult, adică Strâmtoarea Euripus, până a avea într-un punct doar 40 m, așa încât orașul se întinde și pe un mal, și pe celălalt. Am spus poarta de intrare deoarece asigură accesul dinspre continent foarte ușor pe două poduri rutiere, unul foarte modern, din 1993, cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari poduri suspendate din Europa, celălalt ridicat în 1962, în locul unde strâmtoarea Euripus are cea mai mică distanţă între maluri, înlocuind unul din 1896 și pe locul unde în antichitate, în anul 410 Î. C. fusese construit primul pod peste strâmtoare.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural
Nemodificat Genetic
Produs de post