Descriere
Paste cu somon 220 gr
- tagliatelle din grâu dur cu somon, realizate din grâul nemodificat genetic;
- după o rețetă veche țărănească;
- perfecte pentru a fi servite ca antreu cu un sos alb;
- potrivite ca garnitură pentru rețetele de pește;
- indicat a fi folosite pentru salate fresh cu pește sau pentru a fi servite cu un sos alb cu piper, alături de un pahar de vin alb sau roze;
- fiind realizate din grâu dur, aduc în organism un aport important de antioxidanți;
- ingrediente: griș grâu dur, somon, ceapă, usturoi, cimbru;
- un pachet conține 4 porții;
- informații nutriționale la 100g: energie 371,2 Kcal, grăsimi 3,78g din care saturate 0,9g, carbohidrați 72,6g din care zahăr 2,6g, fibre 2,9g, proteine 11,7g, sare 0,24g.
- Paste cu somon 220 gr
-
Somonul este, de fapt un nume generic pentru mai multe specii de pesti din familia Salmonide, native in oceanele Pacific si Atlantic, dar si in raurile tributare care se varsa in ele. Printre alte specii de pesti din aceeasi familie, inrudite cu somonul, sunt si pastravii.
- In mod obisnuit, somonul traieste si in apa dulce, si in apa sarata. Asta inseamna ca eclozeaza in corpurile de apa dulce, migreaza in oceane si revine in rauri si fluvii pentru a se reproduce. Se spune chiar ca acesti pesti se intorc intotdeauna in acelasi loc din care au plecat. Cu toate astea, exista si unele specii de somon care traiesc toata viata in apa dulce.
- Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi Omega 3, considerati esentiali pentru organismul nostru. Corpul uman nu-i poate produce, asa ca trebuie luati din hrana de zi cu zi. Potrivit Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentatiei (1), cantitatea recomandata de acizi grasi Omega 3 pe care trebuie sa o consume zilnic un adult este de aproximativ 250-500 de miligrame, iar o singura portie de 100 de grame de somon de cultura contine 2.600 mg de acizi grasi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.