Descriere
Paleta de alune cu ciocolată neagră100gr
- Paleta de alune cu ciocolată neagră100gr, alune întregi, atent selecționate și ușor uscate, acoperite cu un strat generos de ciocolată neagră, în forme rotunde de fursecuri, fac din acest produs, aparent banal, o specialitate de ciocolată preferată de consumatorii îndrăgostiți de gustul pur și delicios al ciocolatei amărui, fină și de cea mai bună calitate, realizată după o rețetă tradițională;
- ciocolata neagră îmbunătățește circulația sângelui în întregul organism, previne închegarea sângelui, reduc riscul de atac de cord;
- este sursă importantă de fibre și minerale, oferind senzație de sațietate;
- consumul de ciocolată acționează ca un sedativ natural care te ajută să te relaxezi;
- ciocolata neagră este un stimulator cerebral și inhibitor al tusei;
- ciocolata neagră este bogată în antioxidanți și împiedică substanțele toxice să se acumuleze în organism;
- consumul de ciocolată neagră îmbunătățește starea de spirit și ameliorează simptomelor depresiei;
- ciocolata este bogată în minerale precum magneziu, fosfor, potasiu dar și în fier sau vitamine, mai ales cele din grupul B;
- asociată cu o alimentație variată, ciocolata favorizează, de asemenea, menținerea echilibrului alimentar;
- contrar celor vehiculate, consumul de ciocolată naturală asociat cu o alimentație variată, favorizează menținerea echilibrului alimentar;
- atât în cultura azteca, cât și în cea mexicană se prepară un fel de ciocolată caldă, aceasta fiind folosită cu ocazia anumitor ceremonii, cum ar fi nunțile;
- spre deosebire de ciocolata caldă din zilele noastre, acea băutură era amară;
- un fapt interesant este că 90% din perioada în care a existat ca preparat, ciocolata s-a consumat în formă lichidă;
- punctul de topire a ciocolatei, 34 de grade Celsius, se află cu puțin sub temperatura normală a corpului uman;
- de altfel, aceasta este singurul aliment care prezintă o astfel de proprietate unică, iar faptul că se topește la o temperatură atât de scăzuta este unul din motivele pentru care textura ei este atât de plăcută și catifelată atunci când o savuram;
- ciocolata este una dintre cele mai bune surse de magneziu, un mineral esențial pentru sănătatea creierului, astfel că este suficient să consumi 2-3 pătrățele de ciocolată pe zi pentru a te concentra mai bine și a avea energie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.