Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr

Nu este în stoc
BG002

38,70 lei

Acest produs poate fi ridicat din magazinul Greek Taste sau livrat expres în 120 min, prin telefon la 0723.160.560, doar în București - cost transport unic 35 lei.

Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr – delicioasă brânză galbenă din lapte de oaie și capră, specială pentru tigaie (saganaki).

Stoc epuizat

Descriere

Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr

  • Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr, numele acestei brânzeturi speciale, produs doar în Lesvos, este luat după vechea tehnică folosită pentru conservare, când înainte de refrigerare, brânzeturile erau așezate în căni umplute cu ulei de măsline – acesta este motivul pentru care a fost numit ladotyri (brânză cu ulei);
  • uleiul excelent de măsline Mytilene adaugă arome și gust unic acestui tip tradițional de brânză galbenă;
  • urmând și dezvoltând metoda tradițională de preparare veche de mii de ani, vă propunem un produs extrem de gustos;
  • preparare: dați produsul print-un jet de apă rece, apoi perpeliți-l prin făină și puneți-l la prăjit în tigaie cu ulei încins, aprox .1 min pe fiecare parte;
  • servire ca aperitiv cu zeamă de lămâie și o felie de lămâie deasupra sau ca desert cu miere grecească din flori de cimbru;
  • numele său este preluat din cuvintele grecești -ulei și brânză-deoarece procedura tradițională folosită la prepararea acesteia presupune menținerea ei mai mult timp în ulei de măsline;
  • Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr se face într-un mod destul de artizan, presând-o manual și lăsând-o să se matureze în forme speciale timp de cel puțin trei luni, după aceea este depozitată în ulei de măsline ;
  • brânza se face cu lapte de ovine sau cu un amestec de lapte oaie și capră, acesta din urmă fiind 30%;
  • brânza este un aliment pe bază de lapte care este produs în arome, texturi și forme variate;
  • sunt produse sute de tipuri de brânză din diferite țări;
  • stilurile, texturile și aromele lor depind de originea laptelui (inclusiv dieta animalului), dacă au fost pasteurizate, conținutul de grăsimi din unt, bacteriile și mucegaiul, prelucrarea și îmbătrânirea;
  • creșterea animalelor și producția de brânză (împreună cu creșterea măslinelor) sunt foarte importante pentru sectorul agricol al insulei Lesbos;
  • ingrediente: lapte de capră și oaie (100%), sare, cheag, culturi inițiale (cultură cu acid lactic);
  • Declarație nutrițională per 100 g produs finit : valoare energetică 383 Kcal / 1608 Kj, grăsimi 33 gr din care acizi grași saturați 18,7 gr, glucide 0,7 gr din care zaharuri 0 gr, proteine 20,7 gr, sare 4,5 gr.

Informații suplimentare

Culturi locale

Da

Healthy

Da

Natural 100%

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ladotyri saganaki P.D.O. Mytilini 130 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înființată în 2015, MYSTAKELLI DAIRY PRODUCTS Co. este situată în Mandamados, insula Lesvos. Continuă tradiția începută în 1962 de Stratis MYSTAKELLIS în fabrica sa tradițională de brânzeturi, care ulterior a fost extinsă de fiul său Giannis. Produsele lor sunt acum fabricate în noua instalație modernă, folosind experiența îndelungată și cunoștințele acelorași oameni care, de un număr mare de ani și cu îmbunătățiri continue, au oferit consumatorilor calitatea constantă, recunoscută a produselor MYSTAKELLI.Fabrica de brânzeturi cu o capacitate anuală de 250 de tone de brânzeturi moi și tari este considerată o mică fabrică tradițională de brânzeturi .
Mediul pământului binecuvântat din Lesvos, climatul său mediteranean blând, flora bogată, fără pesticide, formată din plante și ierburi diverse, soarele său nesfârșit, oile și caprele ale unei rase speciale de Lesvos din zona Mandamados, oferă lapte de calitate premium, cu arome și caracteristici gustative unice.
Combinația de materii prime de calitate premium, experiența îndelungată și tradiția, efortul constant pentru dezvoltare și inovare și respectarea strictă a tuturor regulilor privind igiena în timpul producției, depozitării și distribuției produselor, rezultă în produse MYSTAKELLI de înaltă calitate nutritivă cu aromă și gust unic.

Lesbos (greacă Lesvos (Λέσβος), turcă Midilli Adası) este o insulă greacă din Marea Egee. Face parte din Prefectura Lesbos și este cea de a treia insulă grecească ca mărime și a șaptea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Are o suprafață de 1.630 km² și o coastă de 320 km. Are o populație de aproximativ 90.000 locuitori, o treime dintre aceștia locuind în capitala sa, orașul Mytilene, aflat în partea sudică a insulei. Restul populației este distribuită în numeroasele sate și orașe mici aflate pe insulă. Cele mai importante orașe sunt: Kalloni, Plomari, Ayassos, Eresos și Molyvos.
Locuitorii insulei se numesc lesbieni. Termenul lesbian în cultura modernă provine din epoca victoriană din interpretarea poemelor poetei antice Sappho născută în Eresos, pe insula Lesbos.
Frumuseţea unică si nealterata a Insulei Lesvos (Lesbos) este in contrast cu splendoarea luxurianta a celorlalte insule cosmopolite, beneficiind de păduri misterioase, un litoral impresionant, apusuri de soare liniştite şi munţi stâncoşi.

Culturi Locale
Healthy Food
100% Natural