Descriere
Gyros Porc 330gr
- Gyros Porc 330gr este o mâncare tradițională grecească;
- a sosit pentru prima dată în Grecia în anul 1922 și a fost adus „acasă” de refugiații greci și armeni de pe teritoriul Turciei de azi;
- conform legendei, armenii au început să deschidă mici magazine și restaurante, unde această mâncare era una dintre specialități;
- cu toate acestea, în călătoria sa de cucerire a lumii, a fost promulgat de greci;
- după al doilea război mondial, mulți greci s-au mutat mai spre vest: în Europa, Statele Unite sau Australia – unde au deschis și magazine;
- de atunci, nu este oraș în care să nu găsești un restaurant care să nu vândă gyros;
- Gyros Porc 330gr poate fi servit într-o pită, de obicei cu roșii, ceapă și tzatziki, cu un sos rece, cremos, făcut din iaurt, castraveți, usturoi și diverse condimente;
- carnea – de obicei de miel, vită, porc sau pui – este prăjită pe o frigăruie verticală și tăiată în felii subțiri și crocante în timp ce se gătește;
- felul de mâncare este popular în întreaga lume și există multe variante;
- Gyros este atât de popular încât are propria sa zi mondială, 1 septembrie;
- marele secret al acestui fel de mâncare este carnea proaspătă ;
- în Grecia, Gyros are nevoie de 1-2 ore pentru a fi preparat, carnea fiind tăiată în felii aproximativ rotunde, subțiri, care sunt apoi asezonate, chimenul, oregano, cimbru sau rozmarinul fiind o parte din condimente;
- Ingrediente: carne de porc 96% EU, proteină vegetală din soia, sare, amidon, cazeinat de sodiu, proteina din lapte, arome(coriandru, muștar, ceapă), ulei de palmier, extract de drojdie, regulator de aciditate – citrat de sodiu, conservanți – lactat de potasiu, acetat de potasiu;
- Declarație nutritionala per 100g produs finit: valoare energetică 1123kJ/270kcal, grăsimi 20g, din care acizi grași saturati 8.5g, glucide 1.5g, din care zaharuri 0.3g, proteine 21g, sare 1.8g.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.